Κορωνοϊός: Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία επειδή πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας

Κορωνοϊός: Στρατιωτικός νόμος στην Αλβανία επειδή πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας Facebook Twitter
Στρατιωτικά οχήματα στους δρόμους των Τιράνων, 20 Μαρτίου 2020 (ΕΡΑ)
1

Στρατιωτικός νόμος επιβάλλεται για 40 ώρες στην Αλβανία καθώς πολίτες αψήφησαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό

Η κυβέρνηση της Αλβανίας προχώρησε σήμερα, στην ανάπτυξη στρατιωτικών μονάδων, ώστε να επιβάλλει καθεστώς στρατιωτικού νόμου για 40 ώρες, ώστε να καταπολεμήσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς οι πολίτες της χώρας αγνόησαν τα προηγούμενα μέτρα κατά του COVID-19.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αλβανικών Αρχών, την οποία επικαλέσθηκε σε χθεσινή της ανάρτηση η ελληνική πρεσβεία, από σήμερα Σάββατο οι ώρες κατά τις οποίες θα επιτρέπεται η κυκλοφορία θα είναι από τις 05.00 π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. Αυτό θα είναι και το ωράριο λειτουργίας των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Τραπεζών, των φαρμακείων και των λοιπών καταστημάτων.

Περίπου 120.000 Αλβανοί επέστρεψαν από την Ιταλία, η οποία έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα στον κόσμο από τον κορωνοϊό. πριν από τη διακοπή της αεροπορικής και θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών κατά μήκος της Αδριατικής Θάλασσας, πριν από 12 ημέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/himara.gr

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αν βγάλει η Αλβανία τα αυταρχικά κατάλοιπα της "κινέζικης" εποχής Χότζα, θα δούμε "απόχη" να πέφτει σύννεφο.Αλλά εδώ που τα λέμε, κάποιων - και σε άλλες χώρες ...- το τραβάει ο οργανισμός τους, γιατί έχουν παρεξηγήσει και καταστρατηγήσει την έννοια της δημοκρατικής ανοχής - και κάπως πρέπει να συνέλθουν.Πάντως - όπως αποδεικνύεται -, η απόχη και το "μπουζούριασμα" έφεραν αποτέλεσμα στην Κίνα. Και τελικά, η αυστηρότητα του Κράτους - δυστυχώς μεν, αλλά - δικαιώνεται (για το συγκεκριμένο θέμα).