No.1

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα

Κίνα: Τουλάχιστον 36 νεκροί από πρόσκρουση λεωφορείου σε σήραγγα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 36 άτομα σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο προσέκρουσε σε τοίχο μιας σήραγγας ταχείας κυκλοφορίας στη βορειοδυτική Κίνα, ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο Xinhua σήμερα.


Το λεωφορείο προσέκρουσε στον τοίχο της σήραγγας στον αυτοκινητόδρομο Σιάν-Χανζόνγκ στην περιφέρεια Σάνσι, λίγο πριν τα μεσάνυχτα την Πέμπτη, μετέδωσε το πρακτορείο, επικαλούμενο αρχές της περιφέρειας.


Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία ενώ οι εργασίες διάσωσης συνεχίστηκαν. Το λεωφορείο ταξίδευε από την νοτιοδυτική πόλη Σενγκντού στην Λουογιάνγκ, στην κεντρική περιφέρεια Χενάν.

Η Κίνα δεν δημοσιοποιεί στατιστικά στοιχεία για τον ετήσιο αριθμό ατυχημάτων, αλλά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε υπολογίσει το 2013 ότι εκείνη τη χρονιά είχαν σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα περίπου 250.000 άτομα.

Το Πεκίνο έχει δεσμευτεί να περιορίσει την επικίνδυνη οδήγηση, αλλά η μεγάλη άνοδος ιδιοκτησίας αυτοκινήτων και οι σχετικά χαλαροί έλεγχοι ικανότητας οδήγησης έχουν δυσχεράνει την προσπάθεια μείωσης των ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε δρόμους έξω από τις πόλεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM