Κίνα: Πανικός στα σούπερ μάρκετ του Πεκίνου μετά από φήμες για επικείμενο lockdown

Κίνα: Πανικός στα σούπερ μάρκετ του Πεκίνου μετά τις φήμες για επικείμενο lockdown Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Η κινεζική κυβέρνηση διέψευσε τις φήμες για επικείμενο lockdown τύπου Σαγκάης στο Πεκίνο, εν μέσω αγορών πανικού από τους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσουν προμήθειες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Τα κρούσματα στην κινεζική πρωτεύουσα ανέρχονται επί του παρόντος σε μερικές δεκάδες. Ωστόσο, η σταδιακή αυστηροποίηση των περιορισμών στο Πεκίνο με την πρόσφατη αναστολή των υπηρεσιών ταξί σε ορισμένες περιοχές οδήγησαν σε φήμες για επικείμενο lockdown.

Ως αποτέλεσμα, σήμερα καταγράφηκαν χαοτικές σκηνές μέσα σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, καθώς οι κάτοικοι έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα προϊόντα εν αναμονή των κυβερνητικών ανακοινώσεων για τη διαχείριση της επιδημίας. 

Μάρτυρας αναφέρει ότι στεκόταν σε μια ουρά 50 μέτρων έξω από ένα σούπερ μάρκετ στο Chaoyang, την πολυπληθέστερη συνοικία του Πεκίνου και το επίκεντρο της τρέχουσας επιδημίας.

Οι αρχές έχουν ήδη απαγορεύσει τις υπηρεσίες φαγητού σε εστιατόρια, έχουν κλείσει ορισμένα εμπορικά κέντρα, χώρους διασκέδασης και τουρισμού, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τμημάτων του μετρό ενώ έχουν επιβάλει και lockdown σε ορισμένα κτίρια κατοικιών.

Οι αξιωματούχοι στη συνέντευξη Τύπου διέψευσαν τις φήμες για γενικό lockdown και κάλεσαν τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. Ωστόσο, τους ενθάρρυναν να μείνουν στο σπίτι τους όσο το δυνατόν. 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM