Κίνα: Μπλε ήλιος και κίτρινος ουρανός από τις αμμοθύελλες στο Πεκίνο

Κίνα: Μπλε ήλιος και κίτρινος ουρανός από τις αμμοθύελλες στο Πεκίνο Facebook Twitter
EPA
0

Δεύτερη αμμοθύελλα πλήττει την Κίνα σε διάστημα λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο, κάνοντας τον ήλιο να μοιάζει μπλε και τον ουρανό κίτρινο.

Το Πεκίνο ξύπνησε την Κυριακή το πρωί τυλιγμένο σε μία πυκνή σκόνη γεμάτη εξαιρετικά επικίνδυνα σωματίδια.

Η αμμοθύελλα ενισχύθηκε από ανέμους από τη Μογγολία και τη βορειοδυτική Κίνα, που πλήττεται από την ξηρασία.

Η ορατότητα στην πόλη μειώθηκε τόσο, που ακόμα και οι κορυφές από ορισμένους ουρανοξύστες καλύφθηκαν από την αμμοθύελλα. Οι πεζοί αναγκάστηκαν να καλύψουν τα μάτια τους για να προστατευθούν από τις ριπές της σκόνης.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Κίνας εξέδωσε κίτρινη ειδοποίηση την Παρασκευή, για την αμμοθύελλα που εξαπλώνεται από τη Μογγολία μέχρι τις εσωτερικές επαρχίες της βόρειας Κίνας, συμπεριλαμβανομένων της εσωτερικής Μογγολίας, της Shanxi, της Liaoning και της Hebei, που περιβάλλουν το Πεκίνο.

Με την αμμοθύελλα να πλήττει το Πεκίνο, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης αυξήθηκαν στο μέγιστο (επίπεδο) των 500, σύμφωνα με τον δείκτη ποιότητας αέρα της πόλης.

Τα επίπεδα του ρύπου ΡΜ10, που μπορεί να διεισδύσει στους πνεύμονες, πέρασαν τα 2.000 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Τα επίπεδα του PM2.5, μικρότερα σωματίδια που μπορούν να διεισδύσουν στην κυκλοφορία του αίματος, έφτασαν τα 462. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά μέσες ημερήσιες συγκεντρώσεις PM2,5 μόλις 25.

Η αμμοθύελλα προκάλεσε χάος στα αεροδρόμια της εσωτερικής Μογγολίας, με περισσότερες από τις μισές πτήσεις να ακυρώνονται από τα αεροδρόμια Baotou και Chifeng λόγω κακής ορατότητας, ανέφερε η South China Morning Post.

Ο Ζανγκ Τάο, επικεφαλής προβλέψεων του Κεντρικού Μετεωρολογικού Παρατηρητηρίου της Κίνας, δήλωσε στο People’s Daily, σήμερα ότι η βόρεια και βορειοδυτική Κίνα είχε λιγότερη κάλυψη χιονιού και βροχής φέτος και ότι οι θερμοκρασίες είναι ήδη από τον Φεβρουάριο υψηλότερες.

Αυτό προκαλεί περαιτέρω ξήρανση και καιρικές συνθήκες που ευνοούν τη μεταφορά σκόνης καθώς υπάρχουν ισχυρότεροι, από τους συνηθισμένους, ανέμους.

Οι μέσες θερμοκρασίες στη Μογγολία και τη βόρεια Κίνα ήταν περίπου 6 ° C υψηλότερες από τις κανονικές του Μαρτίου, σύμφωνα με τον Ζανγκ.

Η Βόρεια Κίνα υπέφερε εδώ και καιρό από αμμοθύελλες, καθώς οι έρημοι της περιοχής εξαπλώθηκαν πιο νότια. Η μεγάλης κλίμακας αποψίλωση των δασών θεωρείται επίσης σημαντικός παράγοντας.

Το Πεκίνο έχει φυτέψει έναν «μεγάλο πράσινο τοίχο» δέντρων για να παγιδεύσει την εισερχόμενη σκόνη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να δημιουργήσει εναέριες διόδους, που ενισχύουν τους ανέμους και επιτρέπουν στην άμμο και άλλους ρύπους να περάσουν πιο γρήγορα.

Με πληροφορίες του Reuters/Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές fashion weeks

Διεθνή / Το “China Chic” κυριαρχεί στις φετινές κινεζικές εβδομάδες μόδας

Παραδοσιακά υφάσματα, ιστορικά μοτίβα και πιο σύγχρονες σιλουέτες φέρνουν το “China Chic” στο προσκήνιο των φετινών εβδομάδων μόδας σε Πεκίνο και Σανγκάη, σε μια στιγμή που τα κινεζικά brands επανασυστήνονται και διεθνώς.
THE LIFO TEAM