Ένας ουρανοξύστης με 73 ορόφους εκκενώθηκε σήμερα στη νότια κινεζική πόλη Σενζέν όταν άρχισε να ταλαντεύεται.

 

Οι τοπικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη τι προκάλεσε το κτίριο ύψους άνω των 300 μέτρων, SEG Plaza να τρανταχτεί, ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο της σεισμικής δόνησης.

 

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Το κτίριο ηλικίας 20 ετών, στεγάζει μια αγορά ηλεκτρονικών ειδών και γραφεία, και βρίσκεται στην καρδιά του Σενζέν, μια πόλη με περισσότερα από 12 εκατομμύρια ανθρώπους και λάτρεις της τεχνολογίας.

 

Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα social media, έδειξαν ότι εκατοντάδες άτομα εκκένωσαν τον ουρανοξύστη άμεσα. Η εφημερίδα Global Times της Κίνας ανέφερε ότι η τοπική κυβέρνηση της περιοχής Futian της Σενζέν, όπου βρίσκεται ο ουρανοξύστης SEG Plaza, έλαβε αναφορές από το προσωπικό του κτιρίου, για αυτήν την ταλάντωση, περίπου στις 12:31 τοπική ώρα.

 

Μέχρι τις 14:00, το κτίριο είχε εκκενωθεί, ανέφερε η εφημερίδα. Σε δήλωση που ακολούθησε, η τοπική κυβέρνηση είπε ότι σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα διαπίστωσε ότι "δεν υπάρχουν ρωγμές στο έδαφος γύρω από το κτίριο" και δεν έχει γίνει καμία ζημιά σε "κομμάτια του εξωτερικού τοίχου".

 

Το SEG Plaza ολοκληρώθηκε το 2000, είναι το 104ο ψηλότερο κτίριο στην Κίνα και το 212ο ψηλότερο στον κόσμο, σύμφωνα με το Συμβούλιο για τα ψηλά κτίρια και το Urban Habitat, μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων.

 

 

 

Με πληροφορίες του Global Times China/BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr