Αναθεώρησαν κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τη νόσο του νέου κορωνοϊού, οι αρχές της Γουχάν στην Κίνα.

 

Η ειδική ομάδα πρόληψης και ελέγχου της Γουχάν αναθεώρησε τον αριθμό των θανάτων κατά 50%, από 2.579 σε 3.869. Αναθεώρηση και στον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στο επίκεντρο της πανδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, κατά 325 ασθενείς φτάνοντας συνολικά στα 50.333.

 

Το ανανεωμένο ποσοστό έρχεται μετά από εβδομάδες σκεπτικισμού σχετικά με τον αναφερόμενο αριθμό θανάτων, καθώς άλλες χώρες έχουν καταγράψει θανάτους που ξεπερνούν τις 10.000.

 

Το κινεζικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι λόγοι για την αλλαγή περιελάμβαναν την προσθήκη του αριθμού των ασθενών που δεν μπορούσαν να φτάσουν σε νοσοκομεία, καθυστερημένη, λανθασμένη ή διπλή αναφορά, καθώς και δυσκολία σύνδεσης πληροφοριών που αναφέρθηκαν από ιδιωτικά νοσοκομεία, προσωρινά νοσοκομεία και άλλα ιατρικά ιδρύματα που χειρίστηκαν τους ασθενείς.

 

«Η ζωή και οι άνθρωποι είναι υψίστης σημασίας. Κάθε απώλεια ζωής κατά τη διάρκεια της επιδημίας δεν είναι απλώς πηγή θλίψης για την οικογένειά τους, αλλά και για την πόλη. Θα θέλαμε να στείλουμε τις ειλικρινείς μας συμπάθειες στα μέλη της οικογένειας εκείνων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της επιδημίας, καθώς και στους συντρόφους μας και στο ιατρικό προσωπικό που θυσίασαν τη ζωή τους », ανέφερε μέλος της  δημοτικής υπηρεσίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19.

 

Πρόσθεσε δε ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Guardian