Κίνα: Αναθεωρεί κατά 50% τους θανάτους από κορωνοϊό η Γουχάν

Κίνα: Αναθεωρεί κατά 50% τους θανάτους από κορωνοϊό η Γουχάν Facebook Twitter
Κίνα: Αναθεωρεί κατά 50% κρούσματα και θανάτους η Γουχάν (EPA)
9

Αναθεώρησαν κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τη νόσο του νέου κορωνοϊού, οι αρχές της Γουχάν στην Κίνα.

Η ειδική ομάδα πρόληψης και ελέγχου της Γουχάν αναθεώρησε τον αριθμό των θανάτων κατά 50%, από 2.579 σε 3.869. Αναθεώρηση και στον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19 στο επίκεντρο της πανδημίας, έως αργά το βράδυ χθες, κατά 325 ασθενείς φτάνοντας συνολικά στα 50.333.

Το ανανεωμένο ποσοστό έρχεται μετά από εβδομάδες σκεπτικισμού σχετικά με τον αναφερόμενο αριθμό θανάτων, καθώς άλλες χώρες έχουν καταγράψει θανάτους που ξεπερνούν τις 10.000.

Το κινεζικό πρακτορείο ανέφερε ότι οι λόγοι για την αλλαγή περιελάμβαναν την προσθήκη του αριθμού των ασθενών που δεν μπορούσαν να φτάσουν σε νοσοκομεία, καθυστερημένη, λανθασμένη ή διπλή αναφορά, καθώς και δυσκολία σύνδεσης πληροφοριών που αναφέρθηκαν από ιδιωτικά νοσοκομεία, προσωρινά νοσοκομεία και άλλα ιατρικά ιδρύματα που χειρίστηκαν τους ασθενείς.

«Η ζωή και οι άνθρωποι είναι υψίστης σημασίας. Κάθε απώλεια ζωής κατά τη διάρκεια της επιδημίας δεν είναι απλώς πηγή θλίψης για την οικογένειά τους, αλλά και για την πόλη. Θα θέλαμε να στείλουμε τις ειλικρινείς μας συμπάθειες στα μέλη της οικογένειας εκείνων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της επιδημίας, καθώς και στους συντρόφους μας και στο ιατρικό προσωπικό που θυσίασαν τη ζωή τους », ανέφερε μέλος της  δημοτικής υπηρεσίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας Covid-19.

Πρόσθεσε δε ότι οι αναθεωρήσεις έγιναν σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς, καθώς και την αρχή της ευθύνης για την Ιστορία, τους πολίτες και τους θανόντες.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Guardian

Διεθνή
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Οταν τα πεινασμένα για εξουσία νεότερα στελέχη του κόμματος αποκαθηλώσοουν τον γεροΞι Ζιπίνγκ και θα πρέπει να αμαυρωθεί η φήμη του, θα δούμε πιθανότατα τα πραγματικά νούμερα...
Τι το παιδευουν? Κανενας δεν τους πιστευει.Σιγα μην ειχαν 4.600 νεκρους μονο. Οποισδηποτε εχει παει Κινα εχει δει την ασυλληπτη μπιχλα και πολυκοσμια που επικρατει. Πιο λογικο ακουγεται να ναι εκατονταδες χιλιαδες οι νεκροι σε χωρια και κωμοπολεις που δεν εφτασαν προς τα εξω μην χαλασουμε την ζαχαρενια της παγκοσμιοποιησης.
Α ναι; Γιατί όταν κάποιοι την κατηγορούσαν πως αποκρύπτει στοιχεία για τους νεκρούς της, τους κατηγορούσε η Κίνα για συνωμοσιολογία. Καλά, εμένα κάτι μου βρωμάει στην όλη υπόθεση και δε θα εκπλαγώ αν τελικά καταλήξουν πως ξέφυγε από ένα εργαστήριο. Τόσες συμπτώσεις πια;
Οι φίλοι μας Κινέζοι με τα εξωτικά δωράκια που μας έστειλαν και άλλαξαν τις ζωές μας σε μια νύχτα, ξαφνικά αναθεώρησαν 50% πρός τα πάνω τους νεκρούς στην επικράτεια τους μιας κι αρχίζουν δειλά να αναρωτιούνται για πολλά, μαζί με τους Αμερικανούς και οι Γάλλοι και Βρετανοί. Φαντάζομαι σε λίγο καιρό και ο υπόλοιπος συνετός κόσμος. Όταν το καθεστώς είναι τόσο ''φιλελεύθερο'' και ''ανοιχτό'', δεν υπάρχει λόγος για διαφορετικές φωνές. Οι νεκροί σπανίως μιλούν.
Τις μέρες που όλοι αναρωτιούνται για την αξιοπιστία των αριθμών και στοιχείων που δίνει η Κίνα, βγαίνει η ίδια η κυβέρνηση και αναθεωρεί τους θανάτους. Σε κάνει να αναρωτιέσαι.. αν ήθελαν να κρύψουν θανάτους γιατί να προχωρήσουν σε τέτοια αναθεώρηση και μάλιστα τώρα? Δεν βλέπουν άραγε ότι κάτι τέτοιο είναι πλήγμα για την αξιοπιστία τους?
Έχουν αρχίσει Γάλλοι και Αμερικανοί και ψάχνουν το αν η Κίνα έκανε συγκάλυψη και ξαφνικά οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 50% εν μια νυκτί...Γελάνε κι οι πέτρες.Πάω να σουβλίσω τον παγκολίνο μου.ΥΓ Παιδιά, στα ελληνικά, όταν κάποιος πεθαίνει, δεν στέλνουμε συμπάθειες. Συλλυπητήρια στέλνουμε.
Μπράβο σαΐνι το βρήκες. Μας έκρυβαν οι Κινέζοι τα πραγματικά στοιχεία, αλλά μόλις τους κατηγόρησε ο σοβαρός ηγέτης Τραμπ και ο Μακρόν που τα έχει κάνει θάλασσα στη Γαλλία, φοβήθηκαν και αποφάσισαν να αμφισβητήσουν μόνοι τους την αξιοπιστία τους. Είναι ύποπτοι αυτοί οι Κινέζοι, άλλωστε, σουβλίζουν και παγκολίνους.Αναθεωρήσεις στοιχείων θα υπάρξουν και στη Δύση στο μέλλον και είναι κάτι φυσιολογικό.
Αναθεωρήσεις στοιχείων κατά 50% δεν είναι φυσιολογικό.Σαΐνι μου.Ο Τραμπ είναι συντηρητικός όπως και ο Τζόνσον. Αλλά ενοχλεί να πούμε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας βύθισε την υφήλιο σε ύφεση γιατί δεν ήθελε να φανεί ότι δεν μπορεί να ελέγξει καταστάσεις.