Κίεβο: 824 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες την ημέρα τον Φεβρουάριο- Περισσότεροι από ποτέ στον πόλεμο της Ουκρανίας

Κίεβο: 824 νεκροί Ρώσοι στρατιώτες την ημέρα τον Φεβρουάριο- Περισσότεροι από ποτέ στον πόλεμο της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σύμφωνα με ουκρανικά στοιχεία, o αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών αυτόν τον μήνα στην Ουκρανία είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη φορά.

Τα ουκρανικά στοιχεία δείχνουν ότι 824 Ρώσοι στρατιώτες πεθαίνουν ημερησίως τον τρέχοντα μήνα Φεβρουάριο. Αυτό το νούμερο συνιστά την μεγαλύτερη απώλεια από την πρώτη εβδομάδα της εισβολής.

Οι αριθμοί επισημάνθηκαν από το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει το BBC. Οι αριθμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευτούν προφανώς, αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο λέει ότι οι αναφορές είναι «πιθανότατα ακριβείς».

Σύμφωνα με τα ουκρανικά στοιχεία, τα οποία ανέδειξε το Ηνωμένο Βασίλειο, οι 824 ρωσικές απώλειες την ημέρα είναι υπερτετραπλάσιες από το ποσοστό που αναφέρθηκε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, όταν περίπου 172 Ρώσοι στρατιώτες έχαναν τη ζωή τους κάθε μέρα. Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι 137.780 Ρώσοι στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή τους από τότε που ξεκίνησε η εισβολή πλήρους κλίμακας.

Η αύξηση έρχεται καθώς Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει μια «μεγάλη επίθεση». Ωστόσο, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας (NSDC), Oleksiy Danilov, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει «μεγάλα προβλήματα» με την εκστρατεία. «Τα στρατεύματά μας αποκρούουν την επίθεση πολύ σθεναρά», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Η επίθεση που σχεδίασαν πραγματοποιείται ήδη, σταδιακά, αλλά δεν είναι η επίθεση που φαντάζονταν».

Την περασμένη εβδομάδα, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, δήλωσε ότι αναμένουν μια νέα ρωσική επίθεση γύρω στις 24 Φεβρουαρίου  την επέτειο της εισβολής.

Μερικές από τις πιο σφοδρές μάχες έχουν γίνει γύρω από το Μπαχμούτ στα ανατολικά της χώρας. Την Κυριακή, ο επικεφαλής της μισθοφορικής δύναμης Wagner της Ρωσίας δήλωσε ότι η ομάδα είχε καταλάβει έναν οικισμό κοντά στην κατεστραμμένη πόλη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM