Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον έστειλαν ένα δώρο στη Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι για τον ερχομό του μωρού τους, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε τον Χάρι σε γεύμα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

 

Εκτός από τις ευχές που έστειλαν στους γονείς για το νέο μέλος της οικογένειάς τους, την νεογέννητη Λίλιμπετ-Νταϊάνα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την σύζυγό, έστειλαν επίσης ένα δώρο για να τους συγχαρούν για το μωρό τους.

 

Τον Μάιο του 2019, όταν είχε γεννηθεί ο γιος των Χάρι και Μέγκαν, ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ είχαν δηλώσει κατενθουσιασμένοι με την γέννηση του μικρού Άρτσι και ανυπομονούσαν να τον γνωρίσουν, σύμφωνα με ένα μήνυμα που είχαν δημοσιεύσει τότε στον κοινό τους λογαριασμό στο Instagram. 

 

Μιλώντας λίγο αργότερα σε δημοσιογράφους, ο Ουίλιαμ είπε ότι είχε πολλές συμβουλές ως γονιός για τον μικρότερο αδερφό του. 
 

«Του εύχομαι τα καλύτερα και ελπίζω στις επόμενες ημέρες να ηρεμήσουν και να απολαύσουν το νεογέννητο στην οικογένειά τους και όλες τις χαρές που το συνοδεύουν. Είμαστε κατενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να τους δούμε. Χαίρομαι που καλωσορίζω τον αδερφό μου στην κοινότητα της έλλειψης ύπνου που σημαίνει το να είσαι γονιός», είχε πει τότε. 

 

Κέιτ και Ουίλιαμ έστειλαν δώρο στη μικρή Λίλιμπετ Νταϊάνα- Πρόσκληση της Ελισάβετ στον Χάρι για δείπνο
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον νεογέννητο γιο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, τον Μάιο του 2019. EPA/Chris Allerton

 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να προσκάλεσε τον πρίγκιπα Χάρι σε δείπνο στο Κάστρο του Ουίνδσορ- η πρώτη τους ιδιωτική συνάντηση από τότε που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και εγκατέλειψε το Παλάτι. 

 

Ο Δούκας του Σάσεξ θα συναντηθεί με την γιαγιά του ως «μία ευκαιρία να μιλήσουν για την κατάσταση», όταν επιστρέψει στη Βρετανία για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα τον επόμενο μήνα. 

 

«Πρόκειται για μια χειρονομία μεγαλοψυχίας της Αυτού Μεγαλειότητας. Το γεύμα θα είναι μια ευκαιρία για να συζητήσουν την κατάσταση», σχολίασε πηγή του Παλατιού.


Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, η Βασίλισσα Ελισάβετ προσκάλεσε σε γεύμα τον εγγονό της πριν γεννηθεί η κόρη του. 

 

Κέιτ και Ουίλιαμ έστειλαν δώρο στη μικρή Λίλιμπετ Νταϊάνα- Πρόσκληση της Ελισάβετ στον Χάρι για δείπνο
Με την επιστροφή του Χάρι για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της μητέρας του, θα μπορούσαν ως ένα βαθμό να αποκατασταθούν οι τεταμένες σχέσεις με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. EPA/Nigel Roddis

 

Ο πρίγκιπας Χάρι σχεδιάζει να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εκδήλωση την 1η Ιουνίου, οπότε είναι τα γενέθλια της μητέρας του, ενώ θα είναι η πρώτη φορά που θα μιλήσει από κοντά με την γιαγιά του από τότε που μετακόμισε στις ΗΠΑ με την Μέγκαν Μαρκλ. 

 

Με την επιστροφή του Χάρι για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στη μνήμη της μητέρας του, θα μπορούσαν ως ένα βαθμό να αποκατασταθούν οι τεταμένες σχέσεις με τον αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ. 


Τα δυο αδέρφια αποξενώθηκαν από τότε που ο Χάρι έφυγε από την Βρετανία και αποχώρησε από τα βασιλικά καθήκοντα, ενώ η σχέση τους φέρεται να επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο μετά την αποκαλυπτική συνέντευξη των Χάρι και Μέγκαν στην Όπρα Γουινφρεϊ.