Καρκινοπαθής μητέρα σταμάτησε την αγωγή της για να φροντίσει την κόρη της που έχει λευχαιμία

Καρκινοπαθής μητέρα διέκοψε τη θεραπεία της για να φροντίσει την κόρη της με λευχαιμία Facebook Twitter
0

Μία μητέρα που είχε διαγνωστεί με καρκίνο τελικού σταδίου, διέκοψε την αγωγή της μετά το χειρουργείο και τον πρώτο γύρο χημειοθεραπειών, για να φροντίσει την ανήλικη κόρη της που επίσης παλεύει με λευχαιμία. 

Το 2020, η τετράχρονη τότε Μία, διαγνώστηκε με λευχαιμία μετά από μία τυπική οφθαλμολογική εξέταση. «Αν δεν την είχα πάει σε οφθαλμίατρους, δεν θα είχαμε ιδέα πόσο άρρωστη, καθώς δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα», θυμάται η Άλισον, μιλώντας στο BBC. Εφτά μήνες αργότερα ακολούθησε απροσδόκητα και η ίδια, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τετάρτου σταδίου. 

«Η Μία ήταν μια χαρά χωρίς προβλήματα όρασης, και μου φάνηκε παράξενο που απέτυχε σε μια εξέταση. Η μίση τάξη της είχε αποτύχει και σκέφτηκα να την πάω στον γιατρό προληπτικά. Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα. Την πήγαμε για επιπλέον εξετάσεις, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ τι θα επακολουθούσε».  Η Μία παραπέμφθηκε στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Glamorgan όπου και διαγνώστηκε. Λίγους μήνες αργότερα η οικογένεια έμαθε και για την κατάσταση της Άλισον. Η μητέρα ένιωθε κάτι στο στήθος για καιρό, αλλά πίστευε πως ήταν μια απλή κύστη, και έτσι εστίασε στη Μία και την δική της θεραπεία. 

Καρκινοπαθής μητέρα διέκοψε τη θεραπεία της για να φροντίσει την κόρη της με λευχαιμία Facebook Twitter

«Ήταν σκληρό όταν έλαβα τη διάγνωση, επειδή δεν είχα ξεπεράσει το σοκ για τη Μία. Αλλά έπρεπε να βάλω τον εαυτό μου στην άκρη και, ειλικρινά, δεν με ενδιέφερε για εμένα, έπρεπε απλώς να είμαι εκεί για τη Μία, για να το ξεπεράσει εκείνη», λέει η Άλισον. 

Η γυναίκα υποβλήθηκε σε εντατική χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία, έκανε χειρουργείο για να αφαιρέσει έναν όγκο 17 εκατοστών και αργότερα θα ακολουθήσουν κι άλλα χειρουργεία. Ωστόσο η Άλισον έβαλε την αγωγή της στον «πάγο» για να μπορέσει να στηρίξει την κόρη της, όπως μεταδίδει το BBC. «Και δεν το μετανιώνω. Αν έπρεπε να το περάσω ξανά, θα έκανα ακριβώς το ίδιο πράγμα», δηλώνει. 

Η κόρη μου φοβάται λιγότερο


Η Άλισον πιστεύει πως το γεγονός ότι νοσεί ταυτόχρονα με την κόρη της από καρκίνο, το κάνει λιγότερο τρομακτικό για τη Μία. «Έχουμε και οι δύο καρκίνο και καταλαβαίνω ακριβώς τι περνά (...) Ο επόμενος γύρος χημειοθεραπείας στον οποίο θα υποβληθεί η Μία, είναι ο ίδιος με αυτόν που πέρασα εγώ, είναι έντονος και έχει δει τι συνέβη σε εμένα. 

Καρκινοπαθής μητέρα διέκοψε τη θεραπεία της για να φροντίσει την κόρη της με λευχαιμία Facebook Twitter

«Έχασα τα μαλλιά μου, αυτό ήταν το πιο τρομακτικό κομμάτι, τουλάχιστον για εμένα, αλλά τώρα ξαναβγαίνουν και η Μία μπορεί να δει τώρα, ότι τα μαλλιά της μανούλας μακραίνουν ξανά, κι έτσι γνωρίζει ότι και τα δικά της μαλλιά θα πέσουν και θα βγουν ξανά. Είναι ενθουσιασμένη που θα φορέσει μια περούκα ουράνιο τόξο, τώρα που έχει δει όλες τις δικές μου. Είμαι τόσο περήφανη για εκείνη, για την αντοχή και τη δύναμή της. Γυρίζει διαρκώς κλιπάκια στο TikTok, γελά, χορεύει, αστειεύεται (...) είναι εκπληκτική». 

Η οικογένεια προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την σημασία των οφθαλμολογικών τεστ και των προβλημάτων υγείας που μπορούν αυτά να αποκαλύψουν. Ταυτόχρονα, κάνει έκκληση για χρηματικές δωρεές ώστε να καλυφθεί το υπέρογκο κόστος των θεραπειών». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ