«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες Facebook Twitter
Ο Κλιντ Ίστγουντ / Φωτ: EPA, αρχείου
0

Μία ημέρα πριν κλείσει τα 95 του χρόνια, ο Κλιντ Ίστγουντ προέτρεψε τους σκηνοθέτες να αναζητήσουν νέες ιδέες, δηλώνοντας απογοητευμένος από τη σημερινή κινηματογραφική βιομηχανία που, όπως λέει, κατακλύζεται από remake και επαναλαμβανόμενα franchise.

Σε συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Kurier», ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης και ηθοποιός δήλωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει να εργάζεται, ότι παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση και ελπίζει ότι «κανείς δεν θα χρειαστεί να ανησυχεί γι’ αυτόν για πολύ καιρό ακόμα»

Η τελευταία του ταινία, το νομικό δράμα «Juror #2», κυκλοφόρησε πέρυσι, ενώ βρίσκεται ήδη σε στάδιο προπαραγωγής για το επόμενο πρότζεκτ του, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς βλέπει τη σημερινή κατάσταση του σινεμά, ο Ίστγουντ, ο οποίος υπήρξε μεγάλος κινηματογραφικός αστέρας και έπειτα καταξιωμένος σκηνοθέτης, απάντησε: «Νοσταλγώ τις παλιές καλές εποχές, όταν οι σεναριογράφοι έγραφαν ταινίες όπως η "Καζαμπλάνκα" σε μικρά μπανγκαλόου μέσα στα στούντιο. Όταν όλοι είχαν μια καινούργια ιδέα.»

Κλιντ Ίστγουντ: «Τώρα ζούμε στην εποχή των remake»

«Τώρα ζούμε στην εποχή των remake και των κινηματογραφικών franchise. Έχω κάνει σίκουελ τρεις φορές, αλλά δεν με ενδιαφέρουν εδώ και χρόνια. Η φιλοσοφία μου είναι: κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε από πού αντλεί την ενέργειά του, ο Ίστγουντ απάντησε: «Δεν υπάρχει λόγος να μην εξελίσσεται κανείς μεγαλώνοντας. Έχω περισσότερη εμπειρία από ποτέ. Σίγουρα, υπάρχουν σκηνοθέτες που με τα χρόνια χάνουν την επαφή τους με το αντικείμενο, αλλά εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς».

Θυμήθηκε επίσης τη δεκαετία του ’60, όταν γύρισε την πολεμική ταινία «Όπου τολμούν οι αετοί» στην Αυστρία, μαζί με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον. Το μυστικό της διαχρονικής του παρουσίας, λέει, ήταν ότι ποτέ δεν επαναπαύτηκε.

«Ως ηθοποιός, είχα συμβόλαιο με στούντιο και ήμουν μέρος του παλιού συστήματος, που σε ανάγκαζε να μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε χρόνο. Γι’ αυτό και θα συνεχίσω να δουλεύω όσο μπορώ να μαθαίνω ή μέχρι να ξεμωραθώ εντελώς», είπε γελώντας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 94 χρονών: Όλες οι ταινίες του μία προς μία

Γεννήθηκε Σαν Σήμερα / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 94 χρονών: Όλες οι ταινίες του μία προς μία

Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες, πιθανότατα το τελευταίο ευρέως αναγνωρίσιμο κινηματογραφικό είδωλο μιας άλλης εποχής, ο Κλιντ Ίστγουντ κλείνει σήμερα τα 94.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM
Είδαμε το «Juror#2» του Κλιντ Ίστγουντ και είναι η καλύτερη αμερικανική ταινία της χρονιάς

Οθόνες / To «Juror#2» του Κλιντ Ίστγουντ είναι η καλύτερη αμερικανική ταινία της χρονιάς

Αλλά δυστυχώς δεν θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες, επειδή οι υπεύθυνοι του στούντιο θεωρούν ότι το ενήλικο σινεμά αυτού του τύπου ανήκει στις streaming πλατφόρμες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM