Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό: Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ

Ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό: Νεκρός βρέθηκε ο διοικητής της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ Facebook Twitter
0

Το πτώμα του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, βρέθηκε στα συντρίμμια του κτιρίου που βομβαρδίστηκε χθες, στα νότια προάστια της Βηρυτού, ανέφεραν σήμερα δύο πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι «εξόντωσε» τον Σουκρ, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για την επίθεση, το Σαββατοκύριακο, από την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά στα Υψίπεδα του Γκολάν.

Είναι η δεύτερη φορά που τα νότια περίχωρα στοχοθετούνται από τότε που η Χεζμπολάχ άνοιξε το μέτωπο εναντίον του Ισραήλ την 8η Οκτωβρίου ως στήριξη στη Χαμάς.

Η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται οικονομικά και στρατιωτικά από το Ιράν, δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής ως αυτό το στάδιο τον θάνατο του Σουκρ.

Χιλιάδες κόσμου στις κηδείες των παιδιών στη Βηρυτό

«Θάνατος στο Ισραήλ!». Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στις κηδείες δύο παιδιών που σκοτώθηκαν στον ισραηλινό βομβαρδισμό χθες εναντίον ενός ηγετικού στελέχους της Χεζμπολάχ, στα νότια περίχωρα της Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «εξόντωσε» χθες το βράδυ τον διοικητή της ισχυρής φιλο-ιρανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, σε αυτό το πλήγμα στο προπύργιο της Χεζμπολά. Το πλήγμα σε ένα κτίριο αυτής της πυκνοκατοικημένης συνοικίας είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν επίσης τέσσερις άμαχοι, δύο γυναίκες και τα δύο παιδιά, η Αμίρα Φαντλάλαχ, ηλικίας 6 ετών και ο αδελφός της Χασάν, ηλικίας 10 ετών, που βρίσκονταν στο σπίτι της θείας τους.

«Το Ισραήλ είναι ο εχθρός των μουσουλμάνων», «Η Αμερική είναι ο Σατανάς», φώναζε το πλήθος των συγκεντρωμένων σήμερα, κατά τη διάρκεια της κηδείας.

«Είμαι φυσικά εξοργισμένη, διότι (…) η ζωή των παιδιών μας δεν αξίζει πολλά», είπε η 38χρονη Άγια Άχμαντ, μια φίλη της μητέρας των δύο παιδιών, που παρέστη στις κηδείες. «Τα δύο παιδιά που χάσαμε προστίθενται στον κατάλογο των 17.000 παιδιών που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα χωρίς κανένας να ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη για εκείνα», είπε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM