Ισραήλ: «ΟΚ» από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς

Ισραήλ: Το συμβούλιο ασφαλείας έδωσε το «ΟΚ» για κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς Facebook Twitter
Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας συνεδρίασε στην Ιερουσαλήμ για να συζητήσει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης ομήρων / φωτ.: Times of Israel
0

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ επικύρωσε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός για την ανταλλαγή δεκάδων ομήρων που κρατούσε η Χαμάς με Παλαιστίνιους στις ισραηλινές φυλακές και την παύση του 15μηνου πολέμου για τις πρώτες έξι εβδομάδες.

Η έγκριση ήρθε μετά από μια απροσδόκητη καθυστέρηση που πυροδότησε φόβους ότι οι διαφωνίες της τελευταίας στιγμής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς θα μπορούσαν να χαλάσουν τη συμφωνία. Τα ακροδεξιά μέλη του ισραηλινού πρωθυπουργού, της κυβέρνησης συνασπισμού του Μπενιαμίν Νετανιάχου απείλησαν επίσης να εκτροχιάσουν την εργασία πολλών μηνών για τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Η συμφωνία θα πάει τώρα στο πλήρες υπουργικό συμβούλιο για την τελική υπογραφή, ώστε η συμφωνία να εφαρμοστεί την Κυριακή με την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων και κρατουμένων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έχει ακόμη προγραμματιστεί να εξετάσει αναφορές κατά στοιχείων της συμφωνίας, αλλά ευρέως αναμένεται να μην παρέμβει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM