Ισραήλ: Πέθανε ο Παλαιστίνιος Χαντέρ Αντνάν μετά από 87 ημέρες απεργίας πείνας

Ισραήλ: Πέθανε ο Παλαιστίνιος Χαντέρ Αντνάν μετά από 87 μέρες απεργίας πείνας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μετά από 87 ημέρες απεργίας πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή του στο Ισραήλ, πέθανε τελικά σήμερα το στέλεχος του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, Χαντέρ Αντνάν.

Αρχικά, η διεύθυνση φυλακών του Ισραήλ έκανε γνωστή με δελτίο Τύπου την είδηση θανάτου κρατουμένου που ανήκε στον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ, αφού «βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο κελί του» και διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Την είδηση του 45χρονου απεργού πείνας, Χαντέρ Αντνάν, επιβεβαίωσε και το γαλλικό πρακτορείο. 

Το Ισραήλ «θα πληρώσει το τίμημα αυτού του εγκλήματος», διεμήνυσε από την πλευρά του ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ, οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

«Ο ελεύθερος ήρωας Χαντέρ Αντνάν έπεσε μάρτυρας εξαιτίας εγκλήματος που διαπράχθηκε από τον εχθρό μπροστά σε όλο τον κόσμο που εγκρίνει την αδικία και την τρομοκρατία, την προστατεύει και την καλύπτει», πρόσθεσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση. «Η αντίσταση θα συνεχιστεί με δύναμη και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε.

Λίγη ώρα αφού κυκλοφόρησε η είδηση του θανάτου του, εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έχει σθεναρή παρουσία, εναντίον του Ισραήλ διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. 

Ισραήλ: Ο πρώτος Παλαιστίνιος κρατούμενος που πεθαίνει από απεργία πείνας

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ο Χαντέρ Αντνάν αρνείτο να «υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να δεχθεί ιατρικές περιποιήσεις».

Πρόκειται για τον πρώτο φυλακισμένο που πεθαίνει εξαιτίας απεργίας πείνας, σύμφωνα με τον Καντούρα Φάρες, πρόεδρο της ένωσης Παλαιστινίων κρατουμένων. Είχε αρχίσει αυτή τη διαμαρτυρία την 5η Φεβρουαρίου.

Ο Χαντέρ Αντνάν, από το βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, είχε φυλακιστεί επανειλημμένα από τις αρχές του Ισραήλ και είχε κάνει επανειλημμένα απεργίες πείνας. Η υπόθεσή του μετατράπηκε σε σύμβολο για τους Παλαιστίνιους.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM