Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση και στο ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γάζας

Ισραήλ: Ο στρατός ανακοίνωσε χερσαία επιχείρηση και στο ανατολικό τμήμα της Πόλης της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο ισραηλινός στρατός επεκτείνει τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, το Ισραήλ ανακοίνωσε, ότι εξαπέλυσε νέα χερσαία επιχείρηση στην Σουτζαΐγια, ανατολική συνοικία της Πόλης της Γάζας, στον παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, οι (ισραηλινές δυνάμεις) άρχισαν να διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις στην περιοχή της Σουτζαΐγια (...) προκειμένου να επεκτείνουν τη ζώνη ασφαλείας», επισήμανε ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στην ουδέτερη ζώνη που εγκαθίδρυσε στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος των συνόρων με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων IDF ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη: «Τις τελευταίες ημέρες, έχουμε προχωρήσει σε ένα νέο στάδιο της επιχείρησης. Το σχέδιο εξυπηρετεί τους στόχους του πολέμου: την επιστροφή των ομήρων και την καταστροφή των στρατιωτικών και κυβερνητικών δυνατοτήτων της Χαμάς».

Την ίδια ώρα, υγειονομικές αρχές, που ελέγχονται από τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν δεκάδες νεκρούς από ισραηλινά πλήγματα το προηγούμενο 24ωρο, συμπεριλαμβανομένων 27 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους όταν τρεις πύραυλοι έπληξαν ένα πρώην σχολικό κτίριο στη συνοικία αλ-Τούφα.

Οι ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι τα πολεμικά αεροσκάφη είχαν στοχεύσει «βασικούς τρομοκράτες της Χαμάς» μέσα σε ένα κέντρο διοίκησης που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών και ότι είχαν λάβει μέτρα για να μετριάσουν τη ζημιά στους αμάχους. Η εντατικοποίηση των μαχών ήρθε μία ημέρα αφότου ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματα «θα χαράξουν έναν νέο διάδρομο ασφαλείας» που θα αποκόψει τη Ράφα, καθώς επιδιώκει να ασκήσει πίεση στη Χαμάς, η οποία εξακολουθεί να κρατά 59 Ισραηλινούς ομήρους που απήχθησαν στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Με πληροφορίες από Times of Israel, Al Jazeera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Διεθνή / Γιατί ο ζωτικής σημασίας πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στη νήσο Καργκ παραμένει άθικτος;

Παρά τη στρατηγική σημασία του, ο πετρελαϊκός κόμβος του Ιράν στο νησί παραμένει ανέπαφος, καθώς μια επίθεση θα μπορούσε να προκαλέσει παγκόσμια αναταραχή στις αγορές πετρελαίου και σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Ζελένσκι σε Τραμπ: «Χρειαζόμαστε περισσότερη πίεση στη Ρωσία, όχι σε εμένα»

Ο ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο Politico, μιλώντας για την κατάσταση στη χώρα του, τους Ευρωπαίους συμμάχους του, αλλά και την ελπίδα που έχει πως οι Αμερικανοί θα τον βοηθήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Τραμπ για Ιράν: «Θα τελειώσει σύντομα ο πόλεμος. Δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να στοχεύσουμε»

«Ο πόλεμος πηγαίνει εξαιρετικά. Είμαστε πολύ μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Έχουμε προκαλέσει περισσότερη ζημιά από ό,τι περιμέναμε, ακόμα και μέσα στην αρχική περίοδο των έξι εβδομάδων», αναφέρει ο Τραμπ
THE LIFO TEAM
ΧΑΡΒΕΪ ΓΟΥΑΪΝΣΤΙΝ

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Το λάθος μου ήταν ότι απατούσα τη γυναίκα μου, όχι η σεξουαλική επίθεση»

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν μίλησε μέσα από τη φυλακή στο The Hollywood Reporter, περιγράφοντας τη ζωή του ως «κόλαση», επαναλαμβάνοντας ότι αρνείται τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης και πως τον βαραίνει να σκέφτεται πως ειναι το κεντρικό πρόσωπο του κινήματος #MeToo
THE LIFO TEAM