Ισραήλ: Μαίνονται οι φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Εκκενώθηκαν περιοχές, επενέβη ο στρατός

Ισραήλ: Μαίνονται οι φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Εκκενώθηκαν περιοχές, επενέβη ο στρατός Facebook Twitter
Φωτογραφία: Times of Israel
0

Μαίνονται οι φωτιές στα δυτικά της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατς, έδωσε εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να κινητοποιηθούν για την καταπολέμηση των εκτεταμένων πυρκαγιών που μαίνονται με ταχύτητα δυτικά της Ιερουσαλήμ — στην ίδια περιοχή που είχε πληγεί από πυρκαγιές μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ισραηλινή αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ και εκκένωσε κοινότητες κατά μήκος της διαδρομής, ενώ τα τοπικά μέσα μετέδωσαν εικόνες με πυροσβέστες να επιχειρούν σε φλεγόμενα δάση περίπου 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης και είναι επιτακτική η κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για να σωθούν ζωές και να τεθούν οι πυρκαγιές υπό έλεγχο», δήλωσε ο Κατς μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Οι αρχές ανέφεραν πως τουλάχιστον πέντε οικισμοί εκκενώθηκαν εξαιτίας της ταχείας εξάπλωσης της φωτιάς, εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και ισχυρών ανέμων. Ως εκ τούτου, η υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Μίρι Ρεγκέβ, ανακοίνωσε την ακύρωση της κύριας εκδήλωσης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ στην Ιερουσαλήμ.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA) γνωστοποίησε ότι ιατρικά συνεργεία, ασθενοφόρα και οχήματα έκτακτης ανάγκης έχουν αναπτυχθεί στις περιοχές Νεβέ Σαλόμ και Εσταόλ, όπου παρέχουν υποστήριξη στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επισκέφθηκε περιοχές που έχουν πληγεί, καθώς η πυροσβεστική υπηρεσία υπάγεται στην εποπτεία του.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, με τις φωτιές να απειλούν τις παρυφές της Ιερουσαλήμ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει πως εξέταζε το ενδεχόμενο διεθνούς βοήθειας, πριν οι εστίες κατασβηστούν προσωρινά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM