Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο- Ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph μετά από 50 χρόνια

Το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο- Ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph μετά από 50 χρόνια Facebook Twitter
0

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Πλέον, το IDF έχει πλήρη ελευθερία δράσης για να απαντήσει στον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Ισραήλ- Χαμάς. Την ίδια ώρα ο νέος απολογισμός από το μέτωπο του πολέμου στο Ισραήλ με τη Χαμάς χθες το πρωί, κάνει λόγο για τουλάχιστον 500- 600 νεκρούς Iσραηλινούς και 313 Παλαιστίνιους.

Πριν από λίγο σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενεργοποίησε το Άρθρο 40 Aleph, κηρύσσοντας επίσημα τον πόλεμο για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973. Πλέον, το IDF έχει πλήρη ελευθερία δράσης.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών, από πλευράς του, ανέρχεται σε τουλάχιστον 313 Παλαιστίνιους ενώ σε 1.990 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι τραυματίες στον πόλεμο Ισραήλ- Χαμάς.

Ο αριθμός των Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από την επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς ανέρχεται σε 500 με 600 και οι τραυματίες πάνω από 2.000 όπως μετέδωσαν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του εξακολουθούν να μάχονται με ένοπλους από τη Γάζα στο ισραηλινό έδαφος ενώ η ισραηλινή αστυνομία δημοσίευσε τα ονόματα 30 αξιωματικών της που σκοτώθηκαν σε μάχες με τη Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος. Μεταξύ αυτών ήταν και μέλη της τακτικής αστυνομικής δύναμης, της αστυνομίας των συνόρων και κομάντος της αντιτρομοκρατικής μονάδας.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός είπε πριν από λίγο ότι βρίσκεται σε διαδικασία εκκένωσης 24 χωριών στην περιοχή των συνόρων της Γάζας, μια πιθανή ένδειξη ότι μπορεί να προετοιμάζεται για επιχείρηση εντός της παλαιστινιακής επικράτειας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν αρχικά ότι εκκενώνονται οι περιοχές Urim, Bari, Nahal Oz, Native Hatara, Zikim ενώ θα ακολουθήσουν και περαιτέρω εκκενώσεις «σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης».

Με πληροφορείς των New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM