Ισραήλ: Η στιγμή που 9χρονος όμηρος που απελευθερώθηκε «πέφτει» στην αγκαλιά του πατέρα του

Ισραήλ: Η στιγμή που 9χρονος όμηρος είδε ξανά τον πατέρα του Facebook Twitter
Φωτ.: Guardian
0

Στιγμές συγκίνησης καταγράφηκαν όταν ένα 9χρονο παιδί, όμηρος της Χαμάς τρέχει στην αγκαλιά του πατέρα του μετά την απελευθέρωση του.

Μετά από 49 ημέρες αιχμαλωσίας στην Γάζα, ο 9χρονος όμηρος βρίσκεται πλέον με τους γονείς του, αφού ήταν ανάμεσα στους ομήρους που απελευθερώθηκαν χθες.

Ο 9χρονος Ohad Munder, φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει ο Guardian να περπατά στον διάδρομο του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε μετά την απελευθέρωση του μαζί με άλλα παιδιά και γυναίκες. Μία στρατιωτικός που τον συνοδεύει του δείχνει τον πατέρα του και τότε το παιδί τρέχει στην αγκαλιά του.

Οι περισσότεροι από τους ομήρους που απελευθερώθηκαν νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Ισραήλ και φέρονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα εφαρμογής της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αναμένεται να απελευθερωθούν 14 όμηροι ωστόσ έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες μία εμπλοκή με τη Χαμάς να καθυστερεί κατηγορώντας το Ισραήλ ότι δεν τήρησε τη συμφωνία.

Χθες, Παρασκευή, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα άτομο από τις Φιλιππίνες- ενώ σε αντάλλαγμα αποφυλακίστηκαν 42 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και ανήλικοι, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM