Στο Ισραήλ αντιπροσωπεία του Κατάρ για τη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων- κρατουμένων

Στο Ισραήλ αντιπροσωπεία του Κατάρ για τη συμφωνία εκεχειρίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντιπροσωπεία από το Κατάρ έφτασε σήμερα στο Ισραήλ με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχιση τήρησης της συμφωνίας με τη Χαμάς. 

Ένας από τους διπλωμάτες, μέρος της καταριανής αντιπροσωπείας, τόνισε ότι η ομάδα μετέβη στο Ισραήλ για να διασφαλιστεί ότι η συμφωνία για ανταλλαγή ομήρων, κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός θα συνεχίσει να εφαρμόζεται ομαλά. Αναμένεται να συζητήσουν περαιτέρω βήματα για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς - καθώς και με μεσολαβητές στην Ντόχα.

Το Κατάρ και η Αίγυπτος θεωρούνται σημαντικοί μεσολαβητές στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Το Κατάρ διατηρεί στενές και εκτεταμένες επαφές με την ισλαμιστική οργάνωση, αν και η χώρα του Κόλπου δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα εφαρμογής της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς αναμένεται να απελευθερωθούν 14 όμηροι. Χθες, Παρασκευή, η Χαμάς απελευθέρωσε 24 ομήρους13 Ισραηλινούς, 10 Ταϊλανδούς και ένα άτομο από τις Φιλιππίνες- ενώ σε αντάλλαγμα αποφυλακίστηκαν 42 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και ανήλικοι, που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές. 

Σήμερα, θα αφεθούν ελεύθεροι 14 από τους ομήρους που κρατά η Χαμάς και θα αποφυλακιστούν 42 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ώρα που θα απελευθερωθούν οι όμηροι. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM