Ισραήλ: Ένας νεκρός από την πτώση φορτηγού σε στάση λεωφορείου

Ισραήλ: Ένας νεκρός από την πτώση φορτηγού σε στάση λεωφορείου Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν ένα φορτηγό χτύπησε μια στάση λεωφορείου κοντά στη βάση Γκιλότ σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε το Ιατρικό Κέντρο Ίτσιλοφ του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ.

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείου κοντά σε στρατιωτική βάση στο Ραμάτ Χασαρόν στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας και η αστυνομία.

Ερευνα διεξάγεται για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, ανακοίνωσε η αστυνομία αφού πάντως ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του οδηγού «εξουδετερώθηκε».

Η οργάνωση Χαμάς χαιρέτισε με ανακοίνωσή της μία «ηρωική επιχείρηση» που πραγματοποιήθηκε κοντά «στο αρχηγείο της Μοσάντ». «Αποτελεί φυσική απάντηση στα εγκλήματα της (ισραηλινής) κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού μας στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ».

Ισραήλ: Ένας νεκρός από την πτώση φορτηγού σε στάση λεωφορείου Facebook Twitter

Σύμφωνα με την αστυνομία, «λεωφορείο αποβίβαζε επιβάτες σε στάση όταν ένα φορτηγό έπεσε επάνω στο λεωφορείο και τους επιβάτες». «Πολίτες πυροβόλησαν τον οδηγό του φορτηγού και τον εξουδετέρωσαν».

Σύμφωνα με την υπηρεσία άμεσης βοήθειας, από τους 33 τραυματίες οι 4 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στη κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καθώς επιχειρούσε να επιτεθεί με μαχαίρι κατά στρατιωτών στη Χίζμα, βορείως της Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας «επιτάχυνε το αυτοκίνητό του προς την κατεύθυνση των στρατιωτών που διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην περιοχή της Χίζμα και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητό του κρατώντας μαχαίρι και προσπάθησε να μαχαιρώσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον σκότωσαν».

Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί στην Δυτική Οχθη και το Ισραήλ μετά την έναρξη του πολέμου στην Γάζα.

Στο Ισραήλ, τουλάχιστον 30 άνθρωποι, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί, έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις Παλαιστινίων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Στην κατεχόμενή από το 1967 Δυτική Οχθη, 744 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών ή εβραίων εποίκων, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, και τουλάχιστον 24 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά την διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με ισραηλινά στοιχεία.

Το Ισραήλ οργανώνει σήμερα τελετές κατά την πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΣΥΡΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Διεθνή / Συρία: Σε εξέλιξη προετοιμασία υπόθεσης για εγκλήματα πολέμου κατά του καθεστώτος Άσαντ

Ο πρώην διοικητής της πολιτοφυλακής του καθεστώτος Άσαντ, κατηγορείται για μαζικές δολοφονίες και βίαιες εξαφανίσεις αμάχων στη Δαμασκό, σε μια υπόθεση που θεωρείται κρίσιμη για τη μεταβατική δικαιοσύνη στη Συρία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ ΚΟΝΓΚΡΕΣΟ

Διεθνή / Χέγκσεθ για Ιράν: «Ο πόλεμος ήταν αναγκαίος, αποτελούσαν υπαρξιακή απειλή»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας βρέθηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να «λογοδοτήσει» και να δεχτεί ερωτήσεις - κυρίως για τον πόλεμο με το Ιράν, παρότι τυπικά η ακρόαση αφορούσε τον νέο αμυντικό προϋπολογισμό του Πενταγώνου
THE LIFO TEAM
ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM