Ισραήλ: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το Τελ Αβίβ ζητώντας το τέλος του πολέμου στη Γάζα

Ισραήλ: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν το Τελ Αβίβ ζητώντας τον τέλος του πολέμου στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ. από τη νέα διαδήλωση στο Ισραήλ για τον πόλεμο στη Γάζα / Χ
0

Στους δρόμους του Τελ Αβίβ βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες, διαδηλώνοντας ξανά για τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως διακρίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media, το Τελ Αβίβ κατακλύστηκε για ακόμη μία φορά από Ισραηλινούς πολίτες που απαιτούν τον τερματισμό του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και την άμεση απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ζωντανοί και γνωρίζουμε ότι ο χρόνος τελειώνει» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Λιράν Μπέρμαν, του οποίοι οι δίδυμοι αδελφοί απήχθησαν κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου του 2023.

Στη συνέχεια επέκρινε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να ανακαλέσει τη διαπραγματευτική της ομάδα από το Κατάρ. «Κάθε ημέρα χωρίς συνομιλίες, κινδυνεύουμε να τους χάσουμε», ξεκαθάρισε.

Την ίδια ώρα η Εϊνάβ Ζανγκάουκερ, της οποίας ο γιος εξακολουθεί να είναι όμηρος της Χαμάς, απευθύνθηκε δημοσίως στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης. «Πείτε μου, κ. πρωθυπουργέ πώς μπορείτε να κοιτάζεστε στον καθρέφτη γνωρίζοντας ότι εγκαταλείπετε 58 ομήρους;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Νίρα Σάραμπι, της οποίας ο σύζυγος πέθανε κατά την αιχμαλωσία του στη Λωρίδα της Γάζας και η σορός του παραμένει ακόμα εκεί, ξεκαθάρισε πως η ίδια και οι κόρες της επιζητούν τη λύτρωση για να θρηνήσουν.

Όσο ο σύζυγός της παραμένει άταφος, η κόλαση θα συνεχίζεται τόνισε, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση: «Ας τελειώσει αυτός ο εφιάλτης».

Υπενθυμίζεται πως από τους 251 ομήρους της Χαμάς, 58 παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας, ωστόσο οι περισσότεροι σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι νεκροί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / DPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM