Το Ιράκ κάνει «άνοιγμα» σε ξένες εταιρίες για τα κοιτάσματα πετρελαίου

Το Ιράκ κάνει «άνοιγμα» σε ξένες εταιρίες για τα κοιτάσματα πετρελαίου Facebook Twitter
0

Το Ιράκ κάλεσε σήμερα ξένες εταιρίες να καταθέσουν προσφορές για συμβόλαια έρευνας και ανάπτυξης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου σε εννέα νέα οικόπεδα καθώς η χώρα, που είναι μέλος του ΟΠΕΚ, προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα.


«Καλούμε όλες τις διεθνείς εταιρίες να συμμετάσχουν», δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Τζαμπάρ αλ-Λουαΐμπι σε συνέντευξη Τύπου. «Αυτός ο νέος γύρος προσφορών έρευνας έχει στόχο να μεγιστοποιήσει τα κοιτάσματα».


Πέντε οικόπεδα βρίσκονται σε συνοριακές περιοχές με το Ιράν, τρία κοντά στα σύνορα με το Κουβέιτ και ένα είναι υπεράκτιο στην περιοχή του Κόλπου, σύμφωνα με παρουσίαση αξιωματούχων του υπουργείου στη συνέντευξη Τύπου
Ο Λουαΐμπι δήλωσε ότι οι περιοχές αυτές είχαν στο παρελθόν «παραμεληθεί» διότι ήταν πεδίο συγκρούσεων μεταξύ του Ιράκ και των γειτόνων του τις δεκαετίες του '80 και του '90.


Οι όροι προσφοράς θα οριστικοποιηθούν έως τα τέλη Μαΐου, ενώ οι προσφορές θα ανοίξουν στις 21 Ιουνίου του 2018, ανέφερε η παρουσίαση.


Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ μετά τη Σαουδική Αραβία, εξαρτάται από τις πωλήσεις πετρελαίου για πάνω από το 90% του κρατικού του προϋπολογισμού. Τα οικονομικά της χώρας υπέστησαν μεγάλο πλήγμα όταν οι τιμές πετρελαίου κατέρρευσαν το 2014.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM