ΗΠΑ: Καθολικό σχολείο απέσυρε τα βιβλία του Χάρι Πότερ μετά από συμβουλές εξορκιστών

ΗΠΑ: Καθολικό σχολείο απέσυρε τα βιβλία του Χάρι Πότερ μετά από συμβουλές εξορκιστών Facebook Twitter
EPA
2

Ένα ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Νάσβιλ των ΗΠΑ αφαίρεσε τα βιβλία του Χάρι Πότερ από τη βιβλιοθήκη του καθώς περιλαμβάνουν «πραγματικές κατάρες και ξόρκια που αν διαβαστούν από άνθρωπο μπορούν να προκαλέσουν τα κακά πνεύματα». 

Πλέον, οι μαθητές του St. Edward Catholic School, δεν θα μπορούν να δανείζονται από την σχολική βιβλιοθήκη τούς επτά τόμους της δημοφιλούς σειράς καθώς το σχολείο θεωρεί πως τα ξόρκια που έγραψε η Τζόαν Ρόουλινγκ είναι αληθινά. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Tennessean ο πάστορας του σχολείου έστειλε e-mail στους γονείς των μαθητών υποστηρίζοντας ότι αρκετοί εξορκιστές, με τους οποίους ήρθε σε επαφή, τον συμβούλεψαν να αποσύρει τα βιβλία από τα ράφια της βιβλιοθήκης. 

Σύμφωνα με τον Αιδεσιμότατο Dan Reehil, στα βιβλία του Χάρι Πότερ υπάρχουν πραγματικές κατάρες και ξόρκια και με την επίκλησή τους ο αναγνώστης μπορεί να προκαλέσει τα κακά πνεύματα. Η Rebecca Hammel, σύμβουλος για τα τα σχολεία της καθολικής επισκοπής του Νάσβιλ, ανέφερε ότι ο Αιδεσιμότατος Dan Reehil έστειλε το e-mail μετά από αίτημα γονέα και υποστήριξε πως η πράξη του ήταν εντός των αρμοδιοτήτων του. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα βιβλία ήταν στα ράφια της βιβλιοθήκης ως το τέλος του προηγούμενου εξαμήνου, ωστόσο το σχολείο εγκαινίασε μία νέα βιβλιοθήκη από την οποία απουσιάζουν. Η Rebecca Hammel ανέφερε ότι αν οι γονείς πιστεύουν ότι τα βιβλία είναι κατάλληλα για τα παιδιά τους τότε «διατηρούμε την ελπίδα ότι θα καθοδηγήσουν τους γιους τους και τις κόρες τους στο να κατανοήσουν το περιεχόμενό τους μέσα από το πρίσμα της πίστης μας». 

Η ίδια δεν χαρακτηρίζει την πράξη του σχολείου ως λογοκρισία αλλά ως μία κίνηση που εξασφαλίζει ότι στις σχολικές βιβλιοθήκες θα υπάρχουν υλικά κατάλληλα για την ηλικία των μαθητών. 

Νωρίτερα φέτος καθολικοί ιερείς έκαψαν στην Πολωνία βιβλία των διάσημων σειρών του Χάρι Πότερ και του Λυκόφωτος, τα οποία θεωρούν βλάσφημα. «Υπακούμε στον Λόγο του Θεού», είχε αναφέρει μέσω του Facebook η θρησκευτική οργάνωση «SMS των Ουρανών», που είχε οργανώσει την καύση των βιβλίων. Λίγες μέρες μετά ωστόσο, ο ιερέας πυρπόλησε τα βιβλία, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Με πληροφορίες από Guardian/Newsweek

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα»

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια