Απεργία την Πρωτομαγιά

Πολωνία: Συγγνώμη ζήτησε ο ιερέας που έκαψε τα βιβλία του Χάρι Πότερ

Πολωνία: Συγγνώμη ζήτησε ο ιερέας που έκαψε τα βιβλία του Χάρι Πότερ Facebook Twitter
0

Με ανάρτησή του στο Facebook ο ιερέας που πυρπόλησε μεταξύ άλλων ως βλάσφημα βιβλία του Χάρι Πότερ στην Πολωνία, ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του. 

O αιδεσιμότατος Ράφαλ Γιαροσέβιτς ανέφερε πως με την πράξη του δεν ήθελε να καταδικάσει συγγραφείς, θρησκείες ή κοινωνικές ομάδες. 

«Αν κάποιος ερμήνευσε την πράξη μου αυτόν τον τρόπο, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη», έγραψε προσθέτοντας πως κατέβασε τις φωτογραφίες «ώστε να μην προκαλέσουν και άλλα συναισθήματα». 

«Σας ζητώ συγγνώμη για άλλη μια φορά», έγραψε ο Πολωνός ιερέας. 

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές της εβδομάδας έγινε γνωστό πως το Σαββατοκύριακο καθολικοί ιερείς στο Γκντανσκ της Πολωνίας έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα και βιβλία τα οποία θεωρούσαν βλάσφημα. 

Μεταξύ αυτών των βιβλίων, ήταν αντίτυπα του Χάρι Πότερ, της Βρετανίδας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και του Λυκόφωτος της Αμερικανίδας Στέφανι Μέγιερ.

Εκτός από τα βιβλία έριξαν στην πυρά και διάφορα αντικείμενα, όπως μια αφρικανική μάσκα, μια ομπρέλα Hello Kitty και ένα ινδουιστικό αγαλματίδιο.

Η πράξη έγινε σύντομα viral προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. 

Στον αιδεσιμότατο Γιαροσέβιτς και στους άλλους ιερείς ασκήθηκε κριτική για την πυρπόληση των αντικειμένων. 

Από την πλευρά τους ανέφεραν πως ενθάρρυναν τα μέλη της ενορίας τους να φέρουν τα αντικείμενα που τους ενοχλούσαν ώστε εκείνοι να εξαλείψουν τις κακές επιρροές. 

Κάποιοι πιστοί αλλά και κληρικοί πιστεύουν πως τα βιβλία του Χάρι Πότερ προωθούν τη μαγεία. 

Οι αρχές του Γκντανσκ επέβαλαν πρόστιμο στον ιερέα, ενώ μια ομάδα κατά της ρύπανσης του αέρα κάλεσε τον εισαγγελέα για παράνομη καύση σκουπιδιών σε ανοιχτό χώρο. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ