ΗΠΑ: Η Χάρις γιορτάζει τα γενέθλιά της σε εκκλησίες και ο Τραμπ τηγανίζει πατάτες σε φαστφουντάδικο

ΗΠΑ: Η Χάρις γιορτάζει τα γενέθλιά της σε εκκλησίες και ο Τραμπ τηγανίζει πατάτες σε φαστφουντάδικο Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ δίνουν την μάχη τους καθώς πλέον έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Η Δημοκρατική Κάμαλα Χάρις γιορτάζει τα 60α γενέθλιά της σήμερα με δύο επισκέψεις σε εκκλησίες στην Τζόρτζια, όπου σχεδιάζει να επιστρατεύσει τους ψηφοφόρους της πρόωρης ψηφοφορίας, την ώρα που ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ θα περάσει χρόνο σε ένα κατάστημα McDonald's στην Πενσιλβάνια.

Η Χάρις και ο Τραμπ, οι οποίοι έρχονται ισόπαλοι στην κούρσα των προεδρικών εκλογών στις πιο αμφίρροπες πολιτείες, έχουν οξύνει τις επιθέσεις τους τις τελευταίες ημέρες και ταυτόχρονα προσπαθούν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους της πρόωρης κάλπης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αυτοπροσώπως, κι ενώ απομένουν μόλις 16 ημέρες έως την αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου.

Στο πλευρό της Χάρις και ο Στίβι Γουόντερ

Αφότου ένωσε τις δυνάμεις χθες στο Ντιτρόιτ με τη ράπερ Lizzo και στην Ατλάντα με το είδωλο της ποπ Usher, η Χάρις θα έχει σήμερα στο πλευρό της, σαν ένα δώρο γενεθλίων, έναν ακόμη θρύλο του πενταγράμμου, τον Στίβι Γουόντερ, ο οποίος θα εμφανιστεί σε μία από τις εκκλησίες που εκείνη σκοπεύει να επισκεφθεί. Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρώην πρόεδρος Τραμπ, ηλικίας 78 ετών, επικεντρώνονται στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και σε άλλες πολιτείες που είναι πιθανόν να κρίνουν την εκλογική αναμέτρηση, όπου και τα δύο κόμματα τυγχάνουν ισχυρής στήριξης και η εκλογική μάχη ήταν αμφίρροπη σε άλλες αναμετρήσεις.

Η Κάμαλα Χάρις και ο υποψήφιος αντιπρόεδρός της, ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουολς θα δώσουν το «παρών» σήμερα σε μια πρωτοβουλία με τίτλο "Souls to the Polls", η οποία στοχεύει να εκμεταλλευτεί τις χορωδίες γκόσπελ, θρησκευτικούς ηγέτες και εκλεγμένους αξιωματούχους για να κινητοποιήσει τους ψηφοφόρους. Η Χάρις, η οποία τραγουδούσε σε μία εκκλησιαστική χορωδία, θα παραστεί σε μία τελετή και θα μιλήσει στον ναό New Birth Missionary Baptist Church στο Στόνκρεστ, στην Τζόρτζια, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων ανατολικά της Ατλάντας, σύμφωνα με την προεκλογική εκστρατεία της. Επίσης, θα εκφωνήσει μία ομιλία στο Divine Faith Ministries International στο Τζόουνσμπορο, νότια της Ατλάντας, όπου σχεδιάζει να ενθαρρύνει τους πιστούς να ασκήσουν τα εκλογικά δικαιώματά τους. Εκεί θα εμφανιστεί ο Στίβι Γουόντερ και αναμένεται να τραγουδήσει.

Μετά τις εκδηλώσεις αυτές, η Χάρις θα δώσει μια συνέντευξη στον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Αλ Σάρπτον, η οποία θα προβληθεί απόψε το βράδυ στο MSNBC.

Ο Γουόλς θα παραστεί σε μια λειτουργία στο Σάγκινο, στο Μίσιγκαν, ενώ η σύζυγός του Γκουέν Γουόλς θα επισκεφθεί μια εκκλησία στο Λας Βέγκας.

Τηγανίζει πατάτες ο Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ, αφού κλιμάκωσε τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος της Χάρις χθες, είπε στο Breitbart News ότι θα αναλάβει ρόλο υπαλλήλου σε ένα εστιατόριο McDonald’s στην Πενσιλβάνια σήμερα, «απλά για πλάκα», προκειμένου να χλευάσει τη Χάρις. Ο σύμβουλος του μεγιστάνα Τζέισον Μίλερ είπε ότι ο Τραμπ θα εργαστεί στον χώρο των τηγανιτών πατατών στο εστιατόριο.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος έχει πει πως έχει εργαστεί σε ένα McDonald’s, όταν ήταν νέα, όμως ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της λέει πως δεν την πιστεύει.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM