ΗΠΑ: Αλυσίδα εστιατορίων κλείνει 43 καταστήματα, λόγω βακτηρίου

ΗΠΑ: Αλυσίδα εστιατορίων κλείνει 43 καταστήματα, λόγω βακτηρίου Facebook Twitter
0

Η αλυσίδα εστιατορίων Chipotle αποφάσισε να κλείσει εθελοντικά τα 43 εστιατόρια της στις πολιτείες της Ουάσιγκτον και του Όρεγκον στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς οι υγειονομικές αρχές άρχισαν έρευνα για E. coli.

Οι αρχές διερευνούν 19 περιπτώσεις ασθενειών που σχετίζονται με τα συγκεκριμένα βακτήρια στην Ουάσιγκτον και τρεις περιπτώσεις στο Όρεγκον, που προήλθαν από έναν άγνωστο τύπο στα τρόφιμα. Οκτώ άνθρωποι έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία ενώ κανείς δεν έχει χάσει τη ζωή του. Η Αρχή Υγείας του Όρεγκον ανέφερε ότι η ασθένεια επηρέασε ανθρώπους που έτρωγαν σε εστιατόρια της Chipotle μεταξύ της 14ης και της 23ης Οκτωβρίου.

 

"Πιστεύουμε ότι ένα τρόφιμο είναι πιθανώς η αιτία αυτών των λοιμώξεων, αλλά δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ποιο είναι αυτό», δήλωσε η Marisa D’Angeli, επιδημιολόγος στο Washington State Department of Health, όπως αναφέρουν οι Ν.Υ. Τimes.

Tα βακτήρια E. coli κανονικά ζουν στα έντερα των ανθρώπων και των ζώων, αλλά μερικά στελέχη μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια και, σε ορισμένες περιπτώσεις, θάνατο.

Τα στελέχη του E. coli που βρέθηκαν στις περιπτώσεις της Ουάσιγκτον και του Όρεγκον συνδέονται συχνότερα με τρόφιμα.

Οι λοιμώξεις προκαλούν εμετό και αιματηρή διάρροια, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις η ο κύκλος μέχρι την ίαση διαρκεί μία εβδομάδα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ