Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα για τον αποκεφαλισμό της κόρης του, στην πολιτεία Ούταρ Πραντές, στη βόρεια Ινδία.

 

Ο Σάρβες Κουμάρ συνελήφθη τη στιγμή που περπατούσε προς αστυνομικό τμήμα, κρατώντας το κομμένο κεφάλι του 17χρονου κοριτσιού. Σε βίντεο που κατέγραψε η αστυνομία ακούγεται να λέει ότι είχε οργιστεί με τη σχέση που φέρεται να είχε η κόρη του με έναν άνδρα τον οποίο εκείνος δεν συμπαθούσε.Στο βίντεο ο άνδρας λέει ότι ανακάλυψε πρόσφατα τη σχέση της κόρης του και ότι αυτό τον εξόργισε. Επίσης, ακούγεται να λέει ότι τη βρήκε μόνη της στο σπίτι, την κλείδωσε σε ένα δωμάτιο και την αποκεφάλισε.

 

Περαστικοί είδαν έντρομοι το φρικτό θέαμα του άνδρα που κρατούσε το κεφάλι και ειδοποίησαν την αστυνομία. Ο Κουμάρ είπε στην αστυνομία ότι άφησε το σώμα της νεκρής κόρης του και το όπλο της δολοφονίας «στο δωμάτιο» και ότι πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα.

 

Η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Στο μεταξύ, αστυνομικός τέθηκε σε αναστολή μετά τη δημοσίευση φωτογραφίας που τον έδειχνε να κρατά «απρεπώς» το κομμένο κεφάλι.

 

Η πολιτεία Ούταρ Πραντές ήταν εκείνη στην οποία έγιναν τα περισσότερα εγκλήματα εναντίον γυναικών πέρυσι στην Ινδία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Πολλά θύματα εξοργίζουν τους συγγενείς τους είτε με τον γάμο είτε με τη σχέση τους και συχνά αυτά τα εγκλήματα επιδοκιμάζονται ή ακόμη και ενθαρρύνονται από μέλη συμβουλίων κοινοτήτων.Το 2011 το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι οι άνθρωποι που καταδικάζονται για «εγκλήματα τιμής» θα πρέπει να είναι αντιμέτωποι με τη θανατική ποινή.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr