Ινδία: Έχτισε σπίτι-αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ για τη γυναίκα του

Ινδία: Έχτισε αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ για να μείνει με τη γυναίκα του Facebook Twitter
Twitter
0

Ένας 52χρονος Ινδός επιχειρηματίας έχτισε ένα αντίγραφο του εμβληματικού Ταζ Μαχάλ για τη γυναίκα του.

Ο Anand Prakash Chouksey έχτισε το «μνημείο της αγάπης» του στην πόλη Burhanpur στην κεντρική ινδική πολιτεία Madhya Pradesh.

«Ήταν ένα δώρο για τη γυναίκα μου αλλά και για την πόλη και τους ανθρώπους της», είπε ο Chouksey στο BBC.

Η κατασκευή του σπιτιού κόστισε περίπου 20 εκατομμύρια ρουπίες δηλαδή σχεδόν 260.000 δολ.

Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα μαυσωλείο του 17ου αιώνα στην πόλη Άγκρα. Χτίστηκε από τον αυτοκράτορα των Mughal, Shah Jahan στη μνήμη της βασίλισσας του Mumtaz που πέθανε ενώ γεννούσε το 14ο παιδί τους.

Το εντυπωσιακό μαρμάρινο μνημείο είναι ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ινδίας. Πριν από την πανδημία, προσέλκυε έως και 70.000 ανθρώπους κάθε μέρα.

Το αντίγραφο του κ. Chouksey, χτισμένο μέσα στην τεράστια ιδιοκτησία του 50 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ένα νοσοκομείο, προσελκύει επίσης πολλούς επισκέπτες.

Ωστόσο, είπε ότι δεν επιτρέπονται όλοι οι επισκέπτες μέσα στο σπίτι γιατί «εξάλλου είναι το σπίτι μας και μένουμε εκεί».

Το σπίτι αποτελείται από δύο κύρια υπνοδωμάτια που βρίσκονται σε δύο ξεχωριστούς ορόφους. Διαθέτει επίσης βιβλιοθήκη και αίθουσα διαλογισμού. Το σαλόνι έχει μαρμάρινες στήλες, μια καμπυλωτή σκάλα και μια επιχρυσωμένη οροφή.

Αν και το Ταζ Μαχάλ ήταν η απόλυτη έμπνευση, ο κ. Chouksey είπε ότι οι εσωτερικοί χώροι δεν είναι ολόιδιοι, αλλά έχουν σύγχρονες επιρροές, κάτι που φαίνεται από την επιλογή των καναπέδων και των κουρτινών.

Η κατασκευή του αντιγράφου του διάσημου μνημείου χρειάστηκε τρία χρόνια και μια σειρά από επισκέψεις στην πόλη Άγκρα, όπου βρισκόταν το Ταζ Μαχάλ, ώστε ο κ. Chouksey και η σύζυγός του να μπορούν να μελετήσουν διάφορες πτυχές του μαυσωλείου.

«Χρησιμοποιήσαμε επίσης πολλές τρισδιάστατες εικόνες του Ταζ Μαχάλ από το διαδίκτυο για να φτιάξουμε το σπίτι μας», πρόσθεσε ο κ. Chouksey. Η ιδέα ήταν να κατασκευαστεί κάτι παρόμοιο, έτσι οι μηχανικοί έχτισαν το σπίτι τους σε κλίμακα μικρότερη κατά ένα τρίτο του πραγματικού μνημείου.

Ο κ. Chouksey δεν είναι ο πρώτος που εμπνέεται από την ομορφιά του Ταζ Μαχάλ.

Το 2013, ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος στη βόρεια ινδική πολιτεία Ούταρ Πραντές είχε κατασκευάσει επίσης ένα αντίγραφο του Ταζ Μαχάλ στη μνήμη της συζύγου του.

«Aυτό το σπίτι για μένα είναι σύμβολο αυτής της αγάπης - που ξεπερνά τις κοινωνικές και πολιτικές διαφορές» είπε ο 52χρονος ιδιοκτήτης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM