Ιαπωνία: Tουλάχιστον 27 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική στην Οσάκα

Ιαπωνία: Tουλάχιστον 27 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική στην Οσάκα Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι πέθαναν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ψυχιατρική κλινική στο κέντρο της Οσάκα στην Ιαπωνία.

Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να οφείλεται σε εμπρησμό, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NHK.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα θύματα υπέστησαν «καρδιοπνευμονική ανακοπή», ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά σε προκαταρκτικές αναφορές πριν επιβεβαιωθεί επίσημα ο θάνατος.

Ιαπωνία: Tουλάχιστον 27 νεκροί από πυρκαγιά σε ψυχιατρική κλινική στην Οσάκα Facebook Twitter

Η αστυνομία πήρε κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα που ανέφερε ότι τη φωτιά έβαλε ηλικιωμένος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, που επικαλέστηκε πηγές προσκείμενες στην έρευνα που διενεργείται· η εφημερίδα Yomiuri, επικαλούμενη επίσης αστυνομικές πηγές, ανέφερε πως ο άνδρας αυτός μετέφερε σακούλα με εύφλεκτο υγρό μέσα στην κλινική που κατόπιν περιέχυσε κι έβαλε φωτιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε «στις 10:18 (τοπική ώρα) στον τέταρτο όροφο οκταώροφου κτιρίου» όπου έχουν γραφεία και καταστήματα επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής. Διευκρίνισε πως η πυρκαγιά μπόρεσε να κατασβεστεί μέσα σε μισή ώρα αφού έφθασαν δυνάμεις της επιτόπου. Η κλινική είχε ανοίξει λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10:00.

Επιτόπου αναπτύχθηκε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 70 οχήματα.

Στο κέντρο της Οσάκας, το συγκεκριμένο κτίριο στεγάζει επίσης, μεταξύ άλλων, ινστιτούτο ομορφιάς, κατάστημα ρούχων και σχολή εκμάθησης αγγλικών, ανέφερε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Νεαρή αυτόπτης μάρτυρας είπε στη δημόσια τηλεόραση πως είδε μια γυναίκα κρεμασμένη από παράθυρο, καθώς εκλιπαρούσε να τη βοηθήσουν. «Φώναζε ‘σας παρακαλώ, βοηθήστε με’ (...) Έμοιαζε να μην έχει δυνάμεις. Πιθανόν είχε εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού», δήλωσε. «Έβγαινε πολύς μαύρος καπνός (...), ακόμα η οσμή είναι πολύ έντονη», είπε μεσήλικη, άλλη αυτόπτης μάρτυρας.

Το 2008, ο εμπρησμός βιντεοκλάμπ στην Οσάκα είχε στοιχίσει τη ζωή σε 16 ανθρώπους. Ο δράστης καταδικάστηκε σε θάνατο.

Το κτήριο βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη εμπορική περιοχή στην Οσάκα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / «Οι Αμερικανοί λένε όχι»: Ο Ομπάμα στηρίζει δημόσια τις διαδηλώσεις κατά της ICE στη Μινεάπολη

Ο Ομπάμα έκανε λόγο για «πρωτοφανή» δράση της ICE στη Μινεάπολη, περιγράφοντας επιχειρήσεις χωρίς σαφές πλαίσιο, με ομοσπονδιακούς πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια και να βγάζουν ανθρώπους έξω
THE LIFO TEAM
Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: «Ένιωσα συντετριμμένη από τη φρίκη αλλά δεν νιώθω θυμό»

Η 73χρονη δηλώνει αποφασισμένη να βρει απαντήσεις για να θεραπευτεί - «Θέλω να επισκεφθώ τον πρώην σύζυγό μου για να έχω απαντήσεις. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά πρέπει να τον κοιτάξω κατάματα»
THE LIFO TEAM