Ιαπωνία: Έκλεισε αεροδρόμιο όταν αρκούδα «κατέλαβε» τον διάδρομο προσγείωσης

Ιαπωνία: Έκλεισε αεροδρόμιο αφού αρκούδα «κατέλαβε» τον διάδρομο προσγείωσης Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Σε αδιέξοδο φαίνεται να βρίσκονται οι αρχές του αεροδρομίου Γιαμαγκάτα στη βόρεια Ιαπωνία, όπου μια μαύρη αρκούδα εμφανίστηκε ξανά και ξανά στον διάδρομο προσγείωσης, προκαλώντας την ακύρωση τουλάχιστον 12 πτήσεων μέσα στην ίδια ημέρα.

Η αρκούδα εθεάθη για πρώτη φορά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης. Αμέσως οι αρχές έκλεισαν τις εγκαταστάσεις για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές καθυστερήσεις. Ωστόσο, λίγο πριν το μεσημέρι, το ζώο εμφανίστηκε ξανά στον διάδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπούν εκ νέου οι πτήσεις.

Βίντεο από το αεροδρόμιο δείχνει ένα όχημα ασφαλείας με φώτα να καταδιώκει την αρκούδα, η οποία τράπηκε προσωρινά σε φυγή. Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι εξακολουθεί να κινείται κάπου στον χώρο του αεροδρομίου.

«Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε προσγειώσεις όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο Ακίρα Ναγκάι, υπεύθυνος του αεροδρομίου, στο AFP, προσθέτοντας ότι το δεύτερο «κύμα» αναστάτωσης οδήγησε στην ακύρωση 12 πτήσεων.

Στο σημείο κλήθηκαν κυνηγοί για να στήσουν παγίδα, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το αεροδρόμιο προκειμένου να αποτρέψει την έξοδο του ζώου προς κατοικημένες περιοχές. «Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο», είπε χαρακτηριστικά ο Ναγκάι, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι το βράδυ.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αυξανόμενες επαφές ανθρώπων με αρκούδες στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 219 άνθρωποι δέχτηκαν επίθεση από αρκούδες τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ έξι σκοτώθηκαν.

Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση αυτών των περιστατικών στην κλιματική κρίση, η οποία έχει επηρεάσει τις διατροφικές πηγές και τις περιόδους χειμέριας νάρκης των αρκούδων. Παράλληλα, η γήρανση του πληθυσμού και η εγκατάλειψη αγροτικών περιοχών φέρνουν τα ζώα όλο και πιο κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Τον Μάιο, ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό προκάλεσε την πρόωρη λήξη ενός τουρνουά γκολφ στην κεντρική Ιαπωνία, όταν έγινε αντιληπτή η παρουσία αρκούδας κοντά στο γήπεδο.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM