Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν

Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, πήρε αποστάσεις από τη βιογραφία της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δηλώνοντας ότι παραπλανήθηκε.

 

Το «Jacinda Ardern: Leading with Empathy» είναι της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου Σουπρίγκια Βάνι και του συγγραφέα Καρλ Χαρτ. Το βιβλίο βασίζεται στις «αποκλειστικές συνεντεύξεις της Βάνι με την Άρντερν» σύμφωνα με εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

 

Όμως, τη Δευτέρα η Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ξεκάθαρα την παραπλάνησε η Βάνι για τον σκοπό της συνέντευξης και το θέμα του βιβλίου. Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας δήλωσε ότι την προσέγγισαν το 2019 και της είπαν ότι επρόκειτο για βιβλίο που αφορούσε τις γυναίκες με πολιτικές ηγετικές ικανότητες.

 

«Μου είπαν ότι εμπλέκονταν περίπου άλλες 10 γυναίκες πολιτικοί», ανέφερε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι συμφώνησε να παραχωρήσει τη συνέντευξη «μόνο σε αυτή τη βάση, δεδομένου ότι δεν ήταν ειδικά για εμένα».

 

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον σκοπό της συγγραφής ενός βιβλίου αυτής της φύσης (μια βιογραφία) δεν είναι αληθής», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί αυτό.

 

Από την πλευρά του ο συγγραφέας Καρλ Χαρτ απέρριψε τον ισχυρισμό της πρωθυπουργού ότι παραπλανήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γραφείο της Άρντερν ήταν ενήμερο για την αλλαγή του αντικειμένου του βιβλίου.Σε δήλωση στον Guardian ο Χαρτ επιβεβαίωσε ότι η αρχική συνέντευξη ήταν για βιβλίο που σκιαγραφούσε αρκετές ηγέτιδες. «Όμως, η πρωθυπουργός Άρντερν δεν παραπλανήθηκε, επειδή τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε βιογραφία μόνο για εκείνη», συμπλήρωσε.

 

Αποφάσισαν τελικά να γράψουν τη βιογραφία της όταν η πανδημία απέκλεισε τις συνεντεύξεις με άλλες ηγέτιδες και επειδή «η ιστορία της άξιζε ένα βιβλίο από μόνη της, για το μοντέλο ηγεσίας της».

 

Το γραφείο της Άρντερν, σύμφωνα με τον Χαρτ, γνώριζε ότι το βιβλίο θα ήταν τελικά βιογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βάνι τον Ιανουάριο «πληροφόρησε το γραφείο της πρωθυπουργού για την πρόθεσή μας να εκδώσουμε τη βιογραφία της» και έστειλε το εξώφυλλο.

 

Ο ισχυρισμός ότι η Τζασίντα Άρντερν είχε δώσει αποκλειστικές συνεντεύξεις για μια βιογραφία της προκάλεσε έκπληξη στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας συνήθως δεν μιλά με βιογράφους.

 

Οι δημοσιογράφοι Μαντλίν Τσάπμαν και Μισέλ Νταφ έχουν γράψει βιογραφίες της Άρντερν, αλλά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξή της.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας :Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

Διεθνή / Μίνι διπλωματικό επεισόδιο Τουρκίας - Γερμανίας: Γερμανός αξιωματούχος παρομοίασε τον Ερντογάν με «αρουραίο»

«Ο αρουραίος των υπονόμων είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, αλλά ταυτόχρονα έξυπνο και πολυπράγμον πλάσμα, που εμφανίζεται επίσης σε παιδικά παραμύθια, όπως ο Ρατατούης»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ