Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν

Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, πήρε αποστάσεις από τη βιογραφία της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δηλώνοντας ότι παραπλανήθηκε.

 

Το «Jacinda Ardern: Leading with Empathy» είναι της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου Σουπρίγκια Βάνι και του συγγραφέα Καρλ Χαρτ. Το βιβλίο βασίζεται στις «αποκλειστικές συνεντεύξεις της Βάνι με την Άρντερν» σύμφωνα με εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

 

Όμως, τη Δευτέρα η Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ξεκάθαρα την παραπλάνησε η Βάνι για τον σκοπό της συνέντευξης και το θέμα του βιβλίου. Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας δήλωσε ότι την προσέγγισαν το 2019 και της είπαν ότι επρόκειτο για βιβλίο που αφορούσε τις γυναίκες με πολιτικές ηγετικές ικανότητες.

 

«Μου είπαν ότι εμπλέκονταν περίπου άλλες 10 γυναίκες πολιτικοί», ανέφερε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι συμφώνησε να παραχωρήσει τη συνέντευξη «μόνο σε αυτή τη βάση, δεδομένου ότι δεν ήταν ειδικά για εμένα».

 

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον σκοπό της συγγραφής ενός βιβλίου αυτής της φύσης (μια βιογραφία) δεν είναι αληθής», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί αυτό.

 

Από την πλευρά του ο συγγραφέας Καρλ Χαρτ απέρριψε τον ισχυρισμό της πρωθυπουργού ότι παραπλανήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γραφείο της Άρντερν ήταν ενήμερο για την αλλαγή του αντικειμένου του βιβλίου.



Σε δήλωση στον Guardian ο Χαρτ επιβεβαίωσε ότι η αρχική συνέντευξη ήταν για βιβλίο που σκιαγραφούσε αρκετές ηγέτιδες. «Όμως, η πρωθυπουργός Άρντερν δεν παραπλανήθηκε, επειδή τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε βιογραφία μόνο για εκείνη», συμπλήρωσε.

 

Αποφάσισαν τελικά να γράψουν τη βιογραφία της όταν η πανδημία απέκλεισε τις συνεντεύξεις με άλλες ηγέτιδες και επειδή «η ιστορία της άξιζε ένα βιβλίο από μόνη της, για το μοντέλο ηγεσίας της».

 

Το γραφείο της Άρντερν, σύμφωνα με τον Χαρτ, γνώριζε ότι το βιβλίο θα ήταν τελικά βιογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βάνι τον Ιανουάριο «πληροφόρησε το γραφείο της πρωθυπουργού για την πρόθεσή μας να εκδώσουμε τη βιογραφία της» και έστειλε το εξώφυλλο.

 

Ο ισχυρισμός ότι η Τζασίντα Άρντερν είχε δώσει αποκλειστικές συνεντεύξεις για μια βιογραφία της προκάλεσε έκπληξη στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας συνήθως δεν μιλά με βιογράφους.

 

Οι δημοσιογράφοι Μαντλίν Τσάπμαν και Μισέλ Νταφ έχουν γράψει βιογραφίες της Άρντερν, αλλά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξή της.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΑΡΧΕΙΑ CNN

Διεθνή / CNN: Ο Έπσταϊν είχε προσπαθήσει να συναντηθεί με τον Πούτιν - Με ποιους Ρώσους μιλούσε

Το ενδιαφέρον του Έπσταϊν να αναζητά μοντέλα από τη Ρωσία και άλλα μέρη της Ανατολικής Ευρώπης είχε έρθει στο φως και στο παρελθόν, ωστόσο τα νέα αρχεία αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΛ ΛΑΓΚΕΡΦΕΛΝΤ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ

Διεθνή / Μάχη για την κληρονομιά €200 εκατ. του Καρλ Λάγκερφελντ: Τη διεκδικεί άγνωστος, τι θα ακολουθήσει

Επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ, μια δικαστική προσφυγή απειλεί να ανατρέψει τα τελευταία του σχέδια για το ποιοι θα κληρονομήσουν την περιουσία του
THE LIFO TEAM
Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM