Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν

Η Τζασίντα Άρντερν επικρίνει βιογραφία της- Λέει ότι την παραπλάνησαν Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, πήρε αποστάσεις από τη βιογραφία της που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δηλώνοντας ότι παραπλανήθηκε.

 

Το «Jacinda Ardern: Leading with Empathy» είναι της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου Σουπρίγκια Βάνι και του συγγραφέα Καρλ Χαρτ. Το βιβλίο βασίζεται στις «αποκλειστικές συνεντεύξεις της Βάνι με την Άρντερν» σύμφωνα με εκδοτικό οίκο Simon & Schuster.

 

Όμως, τη Δευτέρα η Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι ξεκάθαρα την παραπλάνησε η Βάνι για τον σκοπό της συνέντευξης και το θέμα του βιβλίου. Η πρωθυπουργός της Ν. Ζηλανδίας δήλωσε ότι την προσέγγισαν το 2019 και της είπαν ότι επρόκειτο για βιβλίο που αφορούσε τις γυναίκες με πολιτικές ηγετικές ικανότητες.

 

«Μου είπαν ότι εμπλέκονταν περίπου άλλες 10 γυναίκες πολιτικοί», ανέφερε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι συμφώνησε να παραχωρήσει τη συνέντευξη «μόνο σε αυτή τη βάση, δεδομένου ότι δεν ήταν ειδικά για εμένα».

 

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν μια αποκλειστική συνέντευξη με τον σκοπό της συγγραφής ενός βιβλίου αυτής της φύσης (μια βιογραφία) δεν είναι αληθής», τόνισε και συμπλήρωσε ότι θα ζητήσει να αποσαφηνιστεί αυτό.

 

Από την πλευρά του ο συγγραφέας Καρλ Χαρτ απέρριψε τον ισχυρισμό της πρωθυπουργού ότι παραπλανήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γραφείο της Άρντερν ήταν ενήμερο για την αλλαγή του αντικειμένου του βιβλίου.



Σε δήλωση στον Guardian ο Χαρτ επιβεβαίωσε ότι η αρχική συνέντευξη ήταν για βιβλίο που σκιαγραφούσε αρκετές ηγέτιδες. «Όμως, η πρωθυπουργός Άρντερν δεν παραπλανήθηκε, επειδή τη στιγμή της συνέντευξης δεν είχαμε πρόθεση να γράψουμε βιογραφία μόνο για εκείνη», συμπλήρωσε.

 

Αποφάσισαν τελικά να γράψουν τη βιογραφία της όταν η πανδημία απέκλεισε τις συνεντεύξεις με άλλες ηγέτιδες και επειδή «η ιστορία της άξιζε ένα βιβλίο από μόνη της, για το μοντέλο ηγεσίας της».

 

Το γραφείο της Άρντερν, σύμφωνα με τον Χαρτ, γνώριζε ότι το βιβλίο θα ήταν τελικά βιογραφία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βάνι τον Ιανουάριο «πληροφόρησε το γραφείο της πρωθυπουργού για την πρόθεσή μας να εκδώσουμε τη βιογραφία της» και έστειλε το εξώφυλλο.

 

Ο ισχυρισμός ότι η Τζασίντα Άρντερν είχε δώσει αποκλειστικές συνεντεύξεις για μια βιογραφία της προκάλεσε έκπληξη στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η πρωθυπουργός της χώρας συνήθως δεν μιλά με βιογράφους.

 

Οι δημοσιογράφοι Μαντλίν Τσάπμαν και Μισέλ Νταφ έχουν γράψει βιογραφίες της Άρντερν, αλλά καμία από τις δύο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει συνέντευξή της.
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM