Η Σερβία συμφώνησε με τη Ρωσία για αέριο και πέτυχε «τη χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη»

Η Σερβία ανακοίνωσε νέα συμφωνία με τη Ρωσία για αέριο: «Η χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/MIKHAIL KLIMENTYEV/KREMLIN POOL / SPUTNIK
0

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανακοίνωσε νέα, τριετή συμφωνία με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου.

Ενημέρωσε πως θα υπογραφεί νέα συμφωνία με τη Gazprom καθώς σήμερα λήγει η τωρινή τους, που είχε διάρκεια 10 ετών. 

Σε σύντευξή του στο σερβικό κανάλι Pink, σημείωσε πως πρόκειται για μία «επωφελή» συμφωνία για τη χώρα του. 

«Αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη. Αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε ο Πούτιν κι εγώ είναι πολύ επωφελές για τη Σερβία και άρα θα υπογράψουμε νέα συμφωνία, τριετούς διάρκειας» εξήγησε. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρωσικού μέσου ενημέρωσης RIA Novosti, Πούτιν και Βούτσιτς συζήτησαν σχετικά με τη νέα παροχή φυσικού αερίου και συμφώνησαν «να συνεχίσει να παρέχει αδιάλειπτα (σ.σ. η Ρωσία) φυσικό αέριο στη Σερβία».

Η Σερβία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ΝΑΤΟ και έχει, παραδοσιακά, καλές σχέσεις με τη Ρωσία. Εξαρτάται σχεδόν απολύτως από τις ρωσικές προμήθειες αερίου, ενώ έχει και στρατιωτικούς δεσμούς με τη χώρα. 

Το Βελιγράδι έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αρνείται να επιβάλει κυρώσεις κατά της Μόσχας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Παρά την αφαίρεση των τίτλων του παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον θρόνο

Μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να αφαίρεσε από τον μικρότερο αδελφό του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τις διακρίσεις, αλλά παραμένει στη γραμμή διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφορυράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ για την επίθεση σε μέλη της Εθνοφρουράς: «Ήταν πράξη τρομοκρατίας, το κτήνος θα πληρώσει»

Με αφορμή τη δημοσίευση των στοιχείων του φερόμενου ως δράστη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεσπά εναντίον της μετανάστευσης, που λέει ότι αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια»
LIFO NEWSROOM
ΑΡΚΤΙΚΗ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΙΝΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Αρκτική: «Μετατρέπεται σε στρατηγικό θέατρο γεωπολιτικού ανταγωνισμού» προειδοποιεί το Ευρωκοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν την αυξανόμενη στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής, επισημαίνοντας την εκτεταμένη στρατιωτική αναδιάρθρωση της Ρωσίας και το ενδιαφέρον της Κίνας
LIFO NEWSROOM