Η Ρωσία «απαντά» στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών

Η Ρωσία «απαντά» στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Ρωσική εταιρεία λογισμικού αναπτύσσει εναλλακτική λύση στο κατάστημα εφαρμογών Google Play, την οποία σχεδιάζει να λανσάρει στις 9 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Το YouTube και το Google Play αυτό το μήνα ανέστειλαν όλες τις υπηρεσίες που βασίζονται σε πληρωμές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομών, καθώς οι δυτικές κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία άρχισαν να δημιουργούν προβλήματα στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα, μεταδίδει το Reuters.

«Δυστυχώς, οι Ρώσοι δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν κανονικά το Google Play για να αγοράζουν εφαρμογές και οι προγραμματιστές έχουν χάσει την πηγή εισοδήματός τους», δήλωσε ο Vladimir Zykov, διευθυντής στην Digital Platforms, έναν οργανισμό που εστιάζει στην ψηφιακή ανάπτυξη.

«Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργήσαμε ένα ρωσικό κατάστημα εφαρμογών, το NashStore», δήλωσε στο Reuters.

Η Ρωσία «απαντά» στη Google με δικό της κατάστημα εφαρμογών Facebook Twitter

Το NashStore, του οποίου το όνομα μεταφράζεται ως «Το δικό μας κατάστημα», θα λειτουργεί σε συσκευές Android.

Η Google αντιμετωπίζει πρόστιμο επειδή δεν απομάκρυνε από την πλατφόρμα της απαγορευμένο περιεχόμενο

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανακοίνωσε την Τρίτη, την κοινοποίηση δύο διοικητικών υποθέσεων κατά της εταιρείας Alphabet Inc's, μητρικής εταιρείας της Google, επειδή δεν απομάκρυνε από την πλατφόρμα της απαγορευμένες πληροφορίες, κατηγορώντας την ότι προωθεί ολοφάνερα ψευδείς ειδήσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Roskomnadzor είπε ότι στην Google μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο 8 εκατομμυρίων ρουβλίων (91.533 δολαρίων), ή πρόστιμο που θα αναλογεί στο 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών στη Ρωσία για επανειλημμένες παραβιάσεις.

Ανακοίνωσε επίσης ότι το YouTube έχει γίνει μια από τις κύριες πλατφόρμες που έχει εμπλακεί στον «ενημερωτικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

Η Google δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε σχετικό αίτημα που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) για να σχολιάσει το ζήτημα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ