Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει με Ισραήλ και ΗΠΑ

Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που έχει με Ισραήλ και ΗΠΑ Facebook Twitter
Η Παλαιστίνη αποσύρεται από όλες τις συμφωνίες που είχε με Ισραήλ και ΗΠΑ
0

Η Παλαιστίνη υπαναχωρεί από όλες τις συμφωνίες που έχει συνάψει με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ως απάντηση στα σχέδια κυριαρχίας του Ισραήλ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαχμούντ Αμπάς.

«Ο Οργανισμός για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και το Παλαιστινιακό κράτος σήμερα, αποσύρεται από όλες τις δεσμεύσεις και όλες τις συμφωνίες με την αμερικανική και ισραηλινή κυβέρνηση και από όλες τις υποχρεώσεις που βασίζονται σε αυτές τις συμφωνίες και δεσμεύσεις, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν στην ασφάλεια» δήλωσε ο Αμπάς, σε έκτακτη συνάντηση στη Ραμάλα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε την Τρίτη ότι τερματίζει τις συμφωνίες που υπογράφηκαν με το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες σε απάντηση στα σχέδια του Ισραήλ να θέσει κυριαρχία επί της Ιουδαίας και της Σαμάρειας.

«Η ισραηλινή κατοχική αρχή, από σήμερα, πρέπει να επωμιστεί όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις μπροστά στη διεθνή κοινότητα ως κατοχική δύναμη επί του εδάφους του κατεχόμενου κράτους της Παλαιστίνης, με όλες τις συνέπειες και τις επιπτώσεις της βάσει του διεθνούς δικαίου και των νόμων», συνέχισε.

«Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση πλήρως υπεύθυνη για την καταπίεση που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός και τη θεωρούμε ως πρωταρχικό εταίρο μαζί με την ισραηλινή κυβέρνηση κατοχής για όλες τις επιθετικές και άδικες αποφάσεις και μέτρα εναντίον του λαού μας. Ωστόσο, χαιρετίζουμε όλες τις θέσεις των άλλων αμερικανικών κομμάτων που απέρριψαν τις πολιτικές αυτής της διοίκησης που είναι εχθρικές προς τον λαό μας και τα νόμιμα δικαιώματά του».

«Επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για τη διεθνή νομιμότητα και τα σχετικά αραβικά, ισλαμικά και περιφερειακά ψηφίσματα, στα οποία συμμετέχουμε και επαναλαμβάνουμε τη σταθερή δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας ανεξάρτητα από τη μορφή ή την πηγή της», συνέχισε ο Αμπάς.

Παράλληλα, ο Αμπάς Κάλεσε τις χώρες του κόσμου που έχουν απορρίψει την αμερικανική επονομαζόμενη «Συμφωνία του αιώνα» να μην ικανοποιηθούν από αυτή την απόφαση της απόρριψης και της καταδίκης, αλλά να λάβουν αποτρεπτικά μέτρα και να επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις για να εμποδίσουν το Ισραηλινό κατοχικό κράτος να εφαρμόσει τα σχέδιά του και τη συνεχιζόμενη άρνηση των δικαιωμάτων του στους Παλαιστινίου.

«Καλούμε όσους δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης να το αναγνωρίσουν γρήγορα για να προστατεύσουν την ειρήνη, τη διεθνή νομιμότητα και το διεθνές δίκαιο και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με την παροχή διεθνούς προστασίας στον λαό μας στο κατεχόμενο κράτος » ανέφερε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του Ιsraelnationalnews/WAFA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM