Η παλαιότερη εκκλησία Μεθοδιστών στον κόσμο επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων- «Είναι το φυσικό, επόμενο βήμα»

Η παλαιότερη εκκλησία Μεθοδιστών στον κόσμο επιτρέπει τους γάμους ομοφυλοφίλων- «Είναι το φυσικό, επόμενο βήμα» Facebook Twitter
Φωτ.: John Wesley's New Room
0

Η παλιότερη εκκλησία Μεθοδιστών στον κόσμο ανακοίνωσε ότι στο εξής θα διεξάγει τελετές για γάμους ομοφυλοφίλων.

Η απόφαση ακολούθησε μετά από ομώνυμη ψηφοφορία.

H εκκλησία του New Room στο Broadmead του Μπρίστολ δέχεται ήδη από χθες αιτήσεις για γάμους ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με την κληρικό Mandy Briggs, να επαινεί την κίνηση ως το φυσικό επόμενο βήμα.

Πρόκειται για τον πιο παλιό εκκλησιαστικό κτίριο των Μεθοδιστών στον κόσμο με τεράστια ιστορία πίσω του. Η εκκλησία χτίστηκε το 1739 από τον ευαγγελιστή και ιδρυτή του κινήματος των Μεθοδιστών, John Wesley.

Σε δήλωσή της η ιερέας Briggs ανέφερε ότι «Η απόφαση να συμπεριληφθεί το κτίριο του John Wesley για την τέλεση γάμων ομοφυλοφίλων είναι το τελευταίο βήμα στο ταξίδι της συμμαχίας μας με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα,

»Το παρεκκλήσι είναι ένας χώρος για υπηρεσίες που διοργανώνονται από Χριστιανούς στο Bristol Pride από το 2018 και έτσι αυτή η εξέλιξη μοιάζει σαν το επόμενο φυσικό βήμα».

Το κίνημα των Μεθοδιστών επέτρεψε στις εκκλησίες την επιλογή να αποδέχονται γάμους ομοφύλων πέρυσι. 

Προέκυψε μετά από πρόταση στη Γενική Συνδιάσκεψη των Ενωμένων Μεθοδιστών για τον εορτασμό των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών, το 2019, η οποία αρχικά απορρίφθηκε με ψήφους 438 υπέρ έναντι 384 κατά.

Η ίδια ψηφοφορία το 2021 άλλαξε τελικά τον ορισμό του γάμου για τις Μεθοδιστικές εκκλησίες μετά από συντριπτική ψήφο 254 κατά 46, που έκρινε ότι οι εκκλησίες θα πρέπει να έχουν την αυτονομία να αποφασίσουν αν δέχονται ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Το κίνημα των Μεθοδιστών είναι το τέταρτο μεγαλύτερο χριστιανικό δόγμα στη Βρετανία, με περίπου 164.000 μέλη στις 4.000 εκκλησίες. 

Η απόφαση  να αναγνωρίσει το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων να παντρεύονται είναι ένα τεράστιο βήμα προς την αποδοχή στο κίνημα.

Αυτό καθιστά το New Room μία από τις λίγες εκκλησίες στο Μπρίστολ που είναι επιλέξιμες για την τέλεση γάμων ομοφύλων. Οι αιτήσεις είναι πλέον ανοιχτές για ζευγάρια ΛΟΑΤΚΙ+, που επιθυμούν να παντρευτούν ή να τελέσουν άλλες λειτουργίες εάν είναι ήδη παντρεμένοι.

Τα μέλη της εκκλησίας θα γιορτάσουν την απόφαση στις 9 Ιουλίου ως μέρος των Χριστιανών στην υπηρεσία του Bristol Pride Rainbow Service, η οποία στοχεύει να επιτρέψει στους «ΛΟΑΤΚΙ+ Χριστιανούς να γιορτάσουν το Pride μέσω της πίστης τους».

Με πληροφορίες του Pink News
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM
Προειδοποιήσεις Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, ενώ η Γάζα εξακολουθεί να μετρά νεκρούς

Διεθνή / Τελεσίγραφα Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, την ώρα που οι νεκροί στη Γάζα αυξάνονται

«Η Χαμάς θα αφοπλιστεί είτε με τη διπλωματία, είτε στρατιωτικά» λέει ο Νετανιάχου - «Δεν θα δεχθώ καθυστερήσεις», προειδοποιεί ο Τραμπ - 57 ακόμη νεκροί στον θύλακα παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δηλώνει ικανοποιημένος με την παύση του πυρ από το Ισραήλ αλλά υπάρχουν αναφορές για 57 νεκρούς

Διεθνή / Γάζα: Αναφορές για 57 νεκρούς λίγο αφότου ο Τραμπ δήλωσε ικανοποιημένος με την παύση των ισραηλινών επιθέσεων

Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας αναφέρει δεκάδες νεκρούς στον θύλακα, παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για παύση των βομβαρδισμών
LIFO NEWSROOM