Η Νότια Ντακότα απαγόρευσε την πρόσβαση στο TikTok από συσκευές της πολιτείας, για λόγους εθνικής ασφάλειας

Η Νότια Ντακότα απαγόρευσε την πρόσβαση στο TikTok από συσκευές της πολιτείας Facebook Twitter
0

Η Κρίστι Νόεμ, κυβερνήτρια της Νότιας Ντακότα εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει την πρόσβαση στο TikTok από συσκευές που ανήκουν στην πολιτεία. 

Στην απόφασή της, η Νόεμ ανέφερε ότι η κινεζική πλατφόρμα αποτελεί «αυξανόμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια». Έτσι, πλέον δεν επιτρέπεται σε υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες της πολιτείας να μπαίνουν στο TikTok από κρατικές συσκευές. 

«Η Νότια Ντακότα δεν θα έχει καμία συμμετοχή στις επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών από έθνη που μας μισούν», δήλωσε η Κρίστι Νόεμ. 

«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα χρησιμοποιεί πληροφορίες που συγκεντρώνει από το TikTok για να χειραγωγήσει τον αμερικανικό λαό και συλλέγει δεδομένα από συσκευές που έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα», συμπλήρωσε. 

«Λόγω του σοβαρού καθήκοντός μας να προστατεύσουμε τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών της Νότιας Ντακότα, πρέπει να αναλάβουμε αυτή τη δράση αμέσως», πρόσθεσε και εξέφρασε την ελπίδα άλλες πολιτείες να ακολουθήσουν τα βήματα της Νότιας Ντακότα, αλλά και το Κογκρέσο να λάβει ευρύτερα μέτρα. 

Ήδη οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν απαγορεύσει τη συγκεκριμένη εφαρμογή στις συσκευές τους. Η γενική διευθύντρια επιχειρήσεων του TikTok, Βανέσα Πάπας, στο παρελθόν έχει δηλώσει πως η εταιρεία προστατεύει όλα τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών και πως Κινέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ