Η Κλόε Καρντάσιαν, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της διάσημης οικογένειας, σπάνια εμφανίζεται κάτι λιγότερο από «τέλεια» στις φωτογραφίες της στα social media. Να όμως που συνέβη κι αυτό.

 

Η ίδια η influencer και η ομάδα της συνήθως ξέρουν πώς να δημιουργήσουν το «τέλειο» φωτογραφικό στιγμιότυπο. Έτσι, όταν μια φωτογραφία της χωρίς φίλτρα δημοσιεύθηκε στους λογαριασμούς της στα social media «κατά λάθος», έκαναν ότι μπορούσαν για να την «εξαφανίσουν».

 

Στην εν λόγω φωτογραφία- άνευ επεξεργασίας, κάτι σπάνιο για την Κλόε Καρντάσιαν- η 36χρονη ήταν δίπλα σε πισίνα, φορώντας μπικίνι. Η ομάδα της ζήτησε από τις πλατφόρμες των social media να την κατεβάσουν, αν και οι προσπάθειές τους είχαν ως αποτέλεσμα να την αναδημοσιεύσουν ακόμη περισσότεροι χρήστες.

 

Τώρα η ομάδα της κάνει λόγο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η φωτογραφία της «είναι από μια ιδιωτική οικογενειακή συνάθροιση και δημοσιεύθηκε στα social media χωρίς άδεια, κατά λάθος, από βοηθό», δήλωσε στο Page Six η Τρέισι Ρόμιουλους, επικεφαλής μάρκετινγκ της KKW Brands.

 

«Η Κλόε φαίνεται όμορφη, αλλά είναι στο πλαίσιο των πνευματικών δικαιωμάτων του ιδιοκτήτη να θέλει να κατέβει μία φωτογραφία που δεν υπήρχε πρόθεση να δημοσιευθεί», συμπλήρωσε.

 

«Με βάση την την πολιτική μας για τα πνευματικά δικαιώματα, ανταποκρινόμαστε σε βάσιμα παράπονα που μας στέλνει ο κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί του», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος του Twitter.

 

Κάποιοι από τους χρήστες που των social media που είχαν αναδημοσιεύσει τη φωτογραφία διαπίστωσαν ότι αυτή αντικαταστάθηκε με ένα μήνυμα που ανέφερε «αυτή η φωτογραφία έχει αφαιρεθεί έπειτα από αναφορά από τον κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων».

 

Πάντως η Ελίζαμπεθ Γουάρντ, επικεφαλής για ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας στη Virtuoso Legal επεσήμανε ότι οι όποιες προσπάθειες να αφαιρεθεί η φωτογραφία απλά θα στρέψουν περισσότερο την προσοχή σε αυτή.

 

«Είναι αρκετά ενδιαφέρον από νομικής πλευράς ότι δεν λένε ποιος έβγαλε τη φωτογραφία, λένε ότι της ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα. Ο πρώτος ιδιοκτήτης είναι κανονικά ο φωτογράφος, οπότε αν εγώ βγάλω μια φωτογραφία της Κλόε Καρντάσιαν, μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα, οπότε μπορώ να κάνω ό,τι θέλω με αυτά», συμπλήρωσε.

 

Ταυτόχρονα όμως, ως μητέρα έφηβης κόρης έθιξε και μια άλλη πλευρά αυτής της υπόθεσης. Η Γουάρντ εξέφρασε θλίψη για το γεγονός ότι γίνεται θέμα ένα τέτοιο ζήτημα, λόγω της διαδομένης χρήσης «εγκεκριμένων» φωτογραφιών στο διαδίκτυο που φαίνεται ότι είναι «αλλοιωμένες με κάποιο τρόπο».

 

«Δεν είναι φυσικές, είναι φωτοσοπαρισμένες, και κάθε έφηβο κορίτσι που ρωτάς φαίνεται ότι το ξέρει. Όμως, είναι μπροστά τους κάθε ημέρα, οπότε έχει αντίκτυπο σε εκείνες. Είναι αφύσικο, μη ρεαλιστικό είδος φωτογραφιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr