Η Κίνα ξεκινά ξανά την εισαγωγή βοδινού από τη Βρετανία, 20 χρόνια μετά την ασθένεια των «τρελών αγελάδων»

Η Κίνα ξεκινά ξανά την εισαγωγή βοδινού από τη Βρετανία, 20 χρόνια μετά την ασθένεια των «τρελών αγελάδων» Facebook Twitter
0

Η Κίνα ήρε σήμερα το εμπάργκο στις εισαγωγές βρετανικού βοδινού, που ίσχυε από την εποχή της κρίσης των «τρελών αγελάδων», πριν από 20 και πλέον χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή είναι ο καρπός των πολύχρονων διαπραγματεύσεων και των επιθεωρήσεων των βρετανικών εκτροφείων από τις κινεζικές αρχές, όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ.

Με την επανέναρξη των εισαγωγών βοδινού κρέατος στην Κίνα αναμένεται ότι τα κέρδη για τους Βρετανούς κτηνοτρόφους θα αυξηθούν κατά 250 εκατομμύρια λίρες (284 εκατ. ευρώ) την επόμενη πενταετία.

Πριν από δύο ημέρες, η Κίνα ήρε και το εμπάργκο στην εισαγωγή γαλλικού βοδινού κρέατος που ήταν σε ισχύ από το 2001.

Το Λονδίνο εξήγησε ότι πρόκειται για μια «ιστορική απόφαση», 20 και πλέον χρόνια μετά την απαγόρευση που είχε επιβληθεί λόγω της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών που έπληξε τη βρετανική κτηνοτροφία το 1996.

Η Κίνα είναι η όγδοη σε μέγεθος αγορά για τον βρετανικό αγροδιατροφικό τομέα, με εξαγωγές που έφτασαν πέρσι τα 560 εκατομμύρια λίρες (635 εκατ. ευρώ).

Η Τερέζα Μέι, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, είχε επισκεφθεί την Κίνα στις αρχές του έτους και είχε δεσμευτεί ότι θα λάβει μέτρα για να βελτιώσει την πρόσβαση των Βρετανών παραγωγών στην κινεζική αγορά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, που βρισκόταν σήμερα στο Πεκίνο, χαιρέτισε την απόφαση άρσης του εμπάργκο, εκτιμώντας ότι θα βοηθήσει να σφυρηλατηθούν «πιο στενοί» δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών στο μέλλον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM
Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Διεθνή / Kρίση στους αμπελώνες της Καλιφόρνια: Υπερπαραγωγή και πτώση ζήτησης κρασιού

Η Καλιφόρνια αντιμετωπίζει υπερπαραγωγή σταφυλιών, πτώση ζήτησης και απώλεια καναδικής αγοράς, αφήνοντας τους παραγωγούς να προσαρμόζουν στρατηγικές, μειώνοντας τιμές και επαναφυτεύοντας αμπελώνες για να επιβιώσουν στην κρίση του κρασιού
LIFO NEWSROOM