Η Κίνα «βομβάρδισε» με NSFW αναρτήσεις το Twitter - Για να αποπροσανατολίσει τους χρήστες από τις διαδηλώσεις

Η Κίνα «βομβάρδισε» με NSFW αναρτήσεις το Twitter - Για να αποπροσανατολίσει τους χρήστες από τις διαδηλώσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Το Twitter πλημμύρισε για ώρες, την περασμένη Κυριακή, με καταιγισμό «περιεχομένου ενηλίκων», κάτι που οι ειδικοί εκτιμούν πως ήταν μια προσπάθεια απόκρυψης των μαζικών, αντικυβερνητικών διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα. 

Η «επίθεση σπαμ» αυτή, λένε οι ειδικοί, αποσκοπούσε στο να εμποδίζει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να βρίσκουν τα νεότερα για τις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά της πολιτικής «μηδενικής Covid». 

Υπενθυμίζεται πως σε Πεκίνο, Σαγκάη και πολλές άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας, οι πολίτες κατέκλυσαν τους δρόμους σε διαδηλώσεις πρωτοφανούς έντασης και οργής που ανάλογές τους είχε να βιώσει η Κίνα από το φοιτητικό κίνημα της Τιενανμέν, το 1989. 

Παρόλα αυτά, οι χρήστες του Twitter που επιχείρησαν να βρουν αναρτήσεις από τις διαδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, «βομβαρδίστηκαν» με σπαμ tweets. 

«Τα κινεζικά bots πλημμυρίζουν το Twitter με "διαφημίσεις για συνοδούς", πιθανότατα για να δυσχαιράνουν την πρόσβαση των Κινέζων χρηστών στην πληροφόρηση για τις μαζικές διαδηλώσεις» εξηγεί ο Μενγκιού Νονγκ, αναλυτής τεχνολογίας και λογοκρισίας. 

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως λογαριασμοί αδρανείς για χρόνια στο Twitter, «ζωντάνεψαν», αρχίζοντας να τουιτάρουν για τις διαδηλώσεις. 

«Δυστυχώς, αν ένας Κινέζος αποφασίσει να μπει στο Twitter για να δει τι συνέβη στην Κίνα χθες βράδυ, στην αναζήτησή του το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν πρώτα τα nsfw ποστ από τα bot» αναφέρει ο Ντονγκ. 

Το Twitter φέρεται να προσπάθησε να περιορίσει το σπαμ περιεχόμενο ενηλίκων στην πλατφόρμα, τη στιγμή όμως που οι μαζικές απολύσεις έχουν αποδυναμώσει δραματικά την ομάδα αντι-προπαγάνδας. 

«Αυτό είναι ένα γνωστό πρόβλημα που η ομάδα μας αντιμετώπισε χειροκίνητα, εκτός από τους αυτοματισμούς που θέσαμε σε εφαρμογή» ανέφερε πρώην εργαζόμενος του Τουίτερ στην Washington Post που προσθέτει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η τακτική αυτή από λογαριασμούς συνδεόμενους με την κυβέρνηση. 

Με πληροφορίες από Independent/Washington Post


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ