Η ιταλική ακτοφυλακή ανέσυρε 19 σορούς από σκάφος κοντά στη Λαμπεντούζα

ΛΑΜΠΕΝΤΟΥΖΑ ΙΤΑΛΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΑΣΥΡΣΗ ΣΟΡΟΙ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Οι σοροί 19 ατόμων ανασύρθηκαν από φουσκωτό σκάφος νότια του νησιού της Λαμπεντούζα από την ιταλική ακτοφυλακή, όπως δήλωσε εκπρόσωπος στο AFP.

Άλλα 58 άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, βρέθηκαν ζωντανά κατά τη διάρκεια της διάσωσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και μεταφέρθηκαν στη Λαμπεντούζα από την ακτοφυλακή, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Ντ'Αρίγκο.

Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Φιλίπο Μανίνο, δήλωσε ότι επτά άτομα, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για «υποθερμία και δηλητηρίαση από αναθυμιάσεις υδρογονανθράκων».

Η διάσωση από την ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκε περίπου 85 μίλια ανοικτά του ιταλικού νησιού, εντός των υδάτων έρευνας και διάσωσης της Λιβύης.

Ο εντοπισμός του σκάφους κοντά στη Λαμπεντούζα

Το σκάφος εντοπίστηκε από ιταλικό αναγνωριστικό αεροσκάφος την Τρίτη, αλλά δεν υπήρχαν πλοία της λιβυκής ακτοφυλακής ή πολιτικά πλοία στην περιοχή για να βοηθήσουν, δήλωσε ο Ντ'Αρίγκο.

Λήφθηκε απόφαση να σταλεί σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής από τη Λαμπεντούζα.

Ο Ντ'Αρίγκο ανέφερε ότι ορισμένοι από τους ανθρώπους ενδέχεται να έχασαν τη ζωή τους κατά τη μεταφορά τους πίσω στη Λαμπεντούζα, υπό ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με κύματα ύψους έως και επτά μέτρων.

Η Λαμπεντούζα αποτελεί βασικό σημείο προσγείωσης για όσους διασχίζουν τη Μεσόγειο Θάλασσα από τη Βόρεια Αφρική. Πολλοί χάνουν τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να ολοκληρώσουν αυτό το επικίνδυνο ταξίδι.

Μέχρι στιγμής φέτος, 624 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται στην κεντρική Μεσόγειο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Η τελευταία ανθρωπιστική καταστροφή στη Λαμπεντούζα συνέβη τον Αύγουστο, όταν 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο ναυάγια ανοικτά των ακτών.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 6.117 μετανάστες έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας μέχρι στιγμής φέτος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM