Η Χαμάς λέει ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη

Η Χαμάς λέει ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, μητέρα και κόρη Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε δύο Αμερικανίδες ομήρους, σύμφωνα με το Reuters. Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν αυτή την πληροφορία, σημειώνουν οι New York Times. 

Ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανέφερε σε ανακοίνωση πως απελευθερώθηκαν δύο όμηροι, μια μητέρα και την κόρη της. 

Η απελευθέρωση των δύο ομήρων έγινε για «ανθρωπιστικούς λόγους», έπειτα από τη διαμεσολάβηση του Κατάρ, ανέφερε ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, σύμφωνα με το Reuters. 

Το δίκτυο Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan μετέδωσαν πως το Ισραήλ επιβεβαίωσε την απελευθέρωση δύο ομήρων, δίχως να είναι σαφές ποια είναι η πηγή τους. Επίσης, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πού φέρεται να αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο Αμερικανίδες που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, όταν οι μαχητές της εξαπέλυσαν επίθεση στο Ισραήλ.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε πως οι περισσότεροι όμηροι που πήρε η Χαμάς είναι ζωντανοί. Σύμφωνα με το Ισραήλ, η Χαμάς πήρε περίπου 200 ομήρους, όταν εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση στη χώρα, στις 7 Οκτωβρίου. Από αυτούς, περισσότεροι από 20 είναι ανήλικοι και 10-20 άνθρωποι είναι άνω των 60 ετών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σήμερα.   

Δεν είναι σαφές πόσοι από τους ομήρους που πήρε η Χαμάς κρατούνται στη Γάζα.  Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς μίλησε για 200-250 ομήρους. Από αυτούς, σύμφωνα με τα όσα είπε, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς έχει περίπου 200 ομήρους και οι υπόλοιποι είναι στα χέρια άλλων «ένοπλων σχηματισμών» της Γάζας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM
«Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Διεθνή / «Άκουσα φωνές, έλεγχαν το μυαλό μου»: Τι είπε από τη φυλακή ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ιρίνα Ζαρούτσκα

Ο 34χρονος, που έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση είχε φυτέψει «υλικά» στον εγκέφαλό του και ότι αυτοί τον «έλεγχαν» τη στιγμή της επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Διεθνή / Γαλλία: Υποψίες για ρωσική ανάμειξη μετά την τοποθέτηση κεφαλιών γουρουνιών σε τζαμιά του Παρισιού

Οι γαλλικές αρχές εκφράζουν ανησυχία ότι οι επιθέσεις αυτού του τύπου, αν και συμβολικές, αποσκοπούν στο να ενισχύσουν τις εσωτερικές εντάσεις και να διχάσουν την κοινή γνώμη
LIFO NEWSROOM