Η BRICS καταγγέλλει τον αμερικανικό προστατευτισμό

Η BRICS καταγγέλλει τον αμερικανικό προστατευτισμό Facebook Twitter
Οι πέντε χώρες της Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καταδίκασαν τον προστατευτισμό των ΗΠΑ που «υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη» (EPA)
0

Οι πέντε χώρες της Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) καταδίκασαν σήμερα τον προστατευτισμό των ΗΠΑ που «υπονομεύει την παγκόσμια ανάπτυξη», μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να αυξήσει τους δασμούς, στοχεύοντας κατά κύριο λόγο στους συμμάχους της.


Στην ανακοίνωσή τους, οι υπουργοί Εξωτερικών των πέντε χωρών, που συναντήθηκαν στην Πρετόρια, υπογραμμίζουν την προσήλωσή τους στην αρχή του ελευθέρου εμπορίου.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους «στο νέο κύμα προστατευτισμού» και τις επιπτώσεις των μονομερών μέτρων που είναι ασύμβατα με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και υπονομεύουν το διεθνές εμπόριο και την οικονομική ανάπτυξη.


Οι υπουργοί επισήμαναν επίσης τη σημασία μιας ανοιχτής παγκόσμιας οικονομίας που θα επιτρέπει σε όλες τις χώρες και σε όλους τους λαούς να μοιράζονται τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης.


Οι ΗΠΑ αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να επιβάλουν δασμούς ύψους 25% για τον χάλυβα και 10% για το αλουμίνιο στα προϊόντα αυτά που εισάγονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Καναδά και το Μεξικό.

Το Σαββατοκύριακο, στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G7, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ διαμαρτυρήθηκαν ομόφωνα για αυτήν την επιθετική εμπορική πολιτική της Ουάσινγκτον.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM
Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» για τα social media

Διεθνή / Οι νέοι ρισκάρουν τη ζωή τους για να βγάλουν την «τέλεια φωτογραφία» στα social media

Ομάδες διάσωσης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους ρισκάρουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή, προκειμένου να βρουν τα ειδυλλιακά secret spots των social, μόνο και μόνο για ένα κλικ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Διεθνή / Ο Τραμπ κατηγορεί τον Νετανιάχου για ψέματα: Νέα όρια στη συμμαχία ΗΠΑ–Ισραήλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ασκεί ασυνήθιστη κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, δηλώνοντας ότι υπάρχει πραγματικός λιμός στη Γάζα, παρά τις ισχυρισμούς του Ισραήλ
LIFO NEWSROOM