Η Βρετανία διαβεβαιώνει ότι μετά το Brexit θα σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στη χώρα

Η Βρετανία διαβεβαιώνει ότι μετά το Brexit θα σεβαστεί τα δικαιώματα των Ευρωπαίων που ζουν στη χώρα Facebook Twitter
0

Ο Βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις διαβεβαίωσε σήμερα ότι το Λονδίνο σκοπεύει να σεβαστεί τα δικαιώματα των 3 εκατομμυρίων πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στη Βρετανία, μετά την έναρξη της διαδικασίας του διαζυγίου με την ΕΕ.

 

Για τους πολίτες της ΕΕ «επιθυμούμε κάτι πλησίον ή παρόμοιο» με τα δικαιώματα διαμονής και πρόσβασης στις κοινωνικές δομές από τα οποία επωφελούνται οι Βρετανοί πολίτες, δήλωσε ο Ντέιβις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Μπρατισλάβα με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο.

 

«Όμως αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ μας, και τα 28» κράτη μέλη της ΕΕ, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας σημείωσε από την πλευρά του ότι «ο διάβολος κρύβεται πάντα στις λεπτομέρειες» των διαπραγματεύσεων.

 

Το μέλλον των 3 εκατομμυρίων Ευρωπαίων που ζουν στη Βρετανία βρίσκεται στο επίκεντρο της διαδικασίας που ξεκίνησε στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit. Η πλειονότητα εξ αυτών προέρχεται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Σλοβακία και κυρίως η Πολωνία και ζητά τα δικαιώματά της να προστατευθούν παρά το Brexit.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM