Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε τον Ναβάλνι, σύμφωνα με το Spiegel

Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε τον Ναβάλνι, σύμφωνα με το Spiegel Facebook Twitter
Η Άνγκελα Μέρκελ επισκέφτηκε τον Ναβάλνι, σύμφωνα με το Spiegel (EPA/Αρχείο)
0

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε τον Ρώσο πολιτικό της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι στο νοσοκομείο του Βερολίνου, μεταδίδει το Spiegel.

Χωρίς να επικαλείται πηγές, το Spiegel ανέφερε ότι η Μέρκελ επισκέφτηκε τον πολέμιο του Πούτιν στο νοσοκομείο Charite, όπου έλαβε θεραπεία για 32 ημέρες μετά την δηλητηρίασή του.

Εκπρόσωπος της Μέρκελ αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά.

Η γερμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι εξετάσεις του Ναβάλνι στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία έδειξαν ότι είχε δηλητηριαστεί με νόβιτσοκ και ζήτησε εξηγήσεις από το Κρεμλίνο.

Η Μόσχα από την πλευρά της αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό και είπε ότι δεν έχει ακόμη δει στοιχεία, που συνιστούν εγκληματική ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι πήρε εξιτήριο από το γερμανικό νοσοκομείο την περασμένη Τρίτη, μετά τη νοσηλεία του έπειτα από σοβαρή δηλητηρίαση.

Ο σφοδρότερος επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλευόταν από τις 22 Αυγούστου στο Charite, όπου μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Σιβηρίας στο οποίο είχε εισαχθεί αρχικά.

Η κατάσταση του ασθενούς βελτιώθηκε επαρκώς προκειμένου να πάρει εξιτήριο, ανέφερε η ανακοίνωση του Charite.

Ο Ναβάλνι νοσηλεύθηκε 32 ημέρες στο νοσοκομείο του Βερολίνου, από τις οποίες τις 24 ήταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Με πληροφορίες του Spiegel/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ