Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ξεπέρασε σε δημοτικότητα τη Μέρκελ

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ ξεπέρασε σε δημοτικότητα τη Μέρκελ Facebook Twitter
EPA
0

Περισσότερο δημοφιλής είναι η νέα ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών από την Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είχε στηρίξει την την υποψηφιότητά της Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, στο πρόσφατο συνέδριο του CDU. 

Η δημοσκόπηση της εταιρείας Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild am Sonntag δείχνει ότι το 45% των Γερμανών θα επιθυμούσε να διαδραματίσει η Κραμπ-Καρενμπάουερ κεντρικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας την επόμενη χρονιά.

Τέσσερις στους δέκα Γερμανούς (40%) θέλουν να συνεχίσει και η Μέρκελ να παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι ο Φρίντριχ Μερτς, που ηττήθηκε από την Κραμπ-Καρενμπάουερ στις εσωκομματικές εκλογές, πρέπει να έχει βασικό ρόλο την επόμενη χρονιά.

Σε άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας YouGov, το 43% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θέλει να παραμείνει η Μέρκελ στην καγκελαρία μέχρι τη λήξη της θητείας της, το 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM