HΠΑ: Το Θιβέτ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας

HΠΑ: Το Θιβέτ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Κίνας Facebook Twitter
0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως το Θιβέτ είναι αναπόσπαστο τμήμα της Κίνας και τάσσονται κατά της ανεξαρτησίας του, δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι. Η δήλωση αυτή έγινε μετά τις κινεζικές αντιδράσεις για τη συνάντηση που είχε ο Μπάρακ Ομπάμα με τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ Δαλάι Λάμα.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον κινέζο υπουργό Εξωτερικών Ουάνγκ Γι, ο Κέρι είπε πως η πολιτική των ΗΠΑ στο θέμα του Θιβέτ παραμένει αμετάβλητη και δεν θα αλλάξει.

Ο Ουάνγκ, από την πλευρά του, επανέλαβε τη θέση αρχής της Κίνας για το θέμα του Θιβέτ, καλώντας την αμερικανική πλευρά να αποφύγει την ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας και να λάβει πρακτικά μέτρα για να προστατεύσει συνολικά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Ο Κέρι χαιρέτισε την επιτυχία που είχε ο Σινο-αμερικανικός Στρατηγικός και Οικονομικός Διάλογος και η Σινο-αμερικανική Υψηλού Επιπέδου Διαβούλευση για τις Ανταλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεκίνο νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες για περαιτέρω προώθηση των σχέσεων ΗΠΑ-Κίνας είπε ο Κέρι.

Ο Ουάνγκ είπε πως ο πρόσφατος γύρος Σινο-αμερικανικού διαλόγου ήταν επιτυχής χάρη στις κοινές προσπάθειες τόσο της κινεζικής όσο και της αμερικανικής πλευράς.

Ο διάλογος έχει στείλει σαφή σήματα ότι οι δύο πλευρές είναι δεσμευμένες στην οικοδόμηση μιας νέου τύπου σχέσης μεγάλων χωρών, η οποία θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την περαιτέρω υγιή και σταθερή ανάπτυξη των σινο-αμερικανικών σχέσεων, είπε ο Ουάνγκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM