«Χωρίς δισταγμό»: Ο Τραμπ απειλεί με νέο βομβαρδισμό του Ιράν αν συνεχιστεί ο εμπλουτισμός ουρανίου

Ο Τραμπ απειλεί με νέο βομβαρδισμό του Ιράν αν συνεχιστεί ο εμπλουτισμός ουρανίου Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμος να διατάξει νέο βομβαρδισμό κατά του Ιράν, σε περίπτωση που οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπιστώσουν πως η Τεχεράνη συνεχίζει τις πυρηνικές της δραστηριότητες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κλήθηκε να απαντήσει εάν θα επιτεθεί ξανά στο Ιράν, εφόσον διαπιστωθεί ότι η χώρα μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο «σε επίπεδο που προκαλεί ανησυχία». Παρότι η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι το πρώτο κύμα βομβαρδισμών κατέστρεψε τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, παραμένουν ερωτήματα για το αν το Ιράν πρόλαβε να μεταφέρει αποθέματα ουρανίου και αν οι φυγοκεντρητές του έχουν διασωθεί.

«Μόλις έπεσαν οι βόμβες, ο πόλεμος τελείωσε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ.

Ο ίδιος περιέγραψε την εβδομάδα ως «εξαιρετική» για την κυβέρνησή του, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ και σε αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου που τον δικαιώνουν. «Είχαμε πολλές νίκες. Και αυτή η επιχείρηση κατά του Ιράν ήταν μία από τις μεγαλύτερες», είπε.

Αμέσως μετά, σε ανάρτησή του στο Truth Social, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, αφήνοντας αιχμές ότι γνωρίζει την τοποθεσία του. «Είναι ένας άνθρωπος που δηλώνει πιστός, αλλά λέει ψέματα. Η χώρα του ισοπεδώθηκε. Οι τρεις κακές πυρηνικές του εγκαταστάσεις καταστράφηκαν. Ήξερα ΑΚΡΙΒΩΣ πού βρισκόταν, αλλά δεν επέτρεψα να τον σκοτώσει ούτε το Ισραήλ ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες», έγραψε. 

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM