Χάντερ Μπάιντεν: «Ο πατέρας μου έπαιρνε χάπια για τον ύπνο πριν το debate με τον Τραμπ»

Χάντερ Μπάιντεν: «Ο πατέρας μου έπαιρνε χάπια για τον ύπνο πριν το debate με τον Τραμπ» Facebook Twitter
Ο Tζο Μπάιντεν (αριστερά) αγκαλιάζει τον γιο του Χάντερ / Φωτ. αρχείου: EPA
0

Ο Χάντερ Μπάιντεν παραχώρησε μια τρίωρη συνέντευξη στο αμερικανικό μέσο Channel 5, η οποία ξεχωρίζει για το ακραίο λεξιλόγιο, τις απροκάλυπτες επιθέσεις του στον ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, την κατηγορηματική του διάψευση ότι σχετίζεται με την κοκαΐνη που βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, αλλά και τον σχολιασμό του για τον λόγο που ο πατέρας του, Τζο Μπάιντεν, απέτυχε στο debate με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν αποσυρθεί από την προσπάθεια επανεκλογής.

Γα τον Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Μπάιντεν ξέσπασε: «Γ@@@ αυτόν και όλους γύρω του, δεν έχω υποχρέωση να είμαι ο καλός». Συμφώνησε μάλιστα και με σχόλιο του Κουέντιν Ταραντίνο ότι ο Κλούνεϊ δεν είναι ηθοποιός: «Συμφωνώ μαζί του, είναι πια ένα brand».

Διαβάστε: Η πτώση του Τζο Μπάιντεν: Πώς η ομάδα του συγκάλυψε την παρακμή του

O Χάντερ Μπάιντεν απέδωσε τον θυμό του Κλούνεϊ για τον πατέρα του στο ότι ο πρώην πρόεδρος είχε επικρίνει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου. Η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, σύζυγος του ηθοποιού, ήταν μία από τους νομικούς εμπειρογνώμονες που συνέστησαν στο ΔΠΔ να εκδώσει το εν λόγω ένταλμα.

«Γκρίνιαζε στο ανώτερο προσωπικό του Λευκού Οίκου ότι ήταν τόσο θυμωμένος για το ότι ο πρόεδρος θα επέκρινε το ένταλμα σύλληψης, που ο πατέρας μου δεν της απέδιδε τα εύσημα», εξήγησε.

Αναρωτήθηκε γιατί κάποιος πρέπει να ακούει τον Κλούνεϊ, παρά τις γνωριμίες του με τον Μπαράκ Ομπάμα και την «υπέροχη βίλα στη λίμνη Κόμο»: «Τι σχέση έχεις εσύ με όλα αυτά; Τι δικαίωμα έχεις να ποδοπατήσεις έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία αυτής της χώρας και να βγάζεις ουσιαστικά ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times;»

H εξήγηση για το debate και την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν

Ο Χάντερ παραδέχτηκε πως ο πατέρας του είχε μια «απόλυτα φρικτή» εμφάνιση στο debate με τον Τραμπ προτού τελικά αποσυρθεί, πριν από ακριβώς ένα χρόνο και προτείνει την Καμάλα Χάρις ως διάδοχο. Μεταξύ των λόγων για την κακή απόδοση του Τζο Μπάιντεν ήταν, κατά τον Χάντερ, ότι ο τότε 81χρονος πρώην Πρόεδρος ήταν «εξαιρετικά κουρασμένος»: «Του δίνουν Ambien για να κοιμηθεί. Βγαίνει στη σκηνή και μοιάζει σαν ελάφι στα φώτα του αυτοκινήτου και αυτό τροφοδότησε κάθε ιστορία που ήθελε οποιοσδήποτε να πει».

Ο Hunter εξέφρασε την άποψη ότι ο πατέρας του έπρεπε να αποσυρθεί, ειδάλλως θα είχε τους Δημοκρατικούς να τον πολεμούν «σε κάθε βήμα».

Άρνηση για την κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο

Μετά την έναρξη της δεύτερης προεδρίας Τραμπ, το FBI άνοιξε ξανά την έρευνα για το ποιος άφησε κοκαΐνη σε ντουλάπι του Λευκού Οίκου το 2023, με τις υποψίες για τον Χάντερ Μπάιντεν λόγω του ιστορικού του με ουσίες.

Εκείνος όμως το αρνήθηκε κατηγορηματικά, δηλώνοντας ότι είναι νηφάλιος και καθαρός από τον Ιούνιο του 2019: «Γιατί να έβαζα κοκαΐνη στον Λευκό Οίκο και να την έκρυβα σε ντουλάπι έξω από το situation room στη δυτική πτέρυγα;» Η υπόθεση έκλεισε χωρίς ενόχους, καθώς δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία από τη βαλλιστική και γενετική ανάλυση των αρχών.

Η συνέντευξη δίνεται την ώρα που Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο συνεχίζουν τις έρευνες για την προεδρία του Τζο Μπάιντεν και τα προεδρικά του προνόμια, περιλαμβανομένης της άφεσης ποινής προς τον γιο του. Η προεδρική χάρη κάλυψε αδικήματα ομοσπονδιακής φοροδιαφυγής και παράνομης οπλοφορίας που είχαν απαγγελθεί στον Χάντερ Μπάιντεν, τα οποία αφορούσαν κυρίως τα έτη 2014–2024. Οι αντίπαλοι τονίζουν αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Χάντερ Μπάιντεν, ειδικά όσο αφορά τη θητεία του στη Burisma (Ουκρανία) και σε άλλους φορείς στο εξωτερικό. 

Με πληροφορίες από The Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Διεθνή / Λαβρόφ: «Καμία πρόθεση επίθεσης σε ΕΕ ή ΝΑΤΟ» - Κριτική σε Ισραήλ για «βάναυσες δολοφονίες» στη Γάζα

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι «οι απειλές χρήσης βίας κατά της Ρωσίας γίνονται όλο και πιο συχνές», προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει «διαψεύσει επανειλημμένα τέτοιες προκλήσεις»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Διεθνή / Γάζα: Τουλάχιστον 44 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Συνεχίζεται η επίθεση στην Πόλη της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να πιέζει με την επίθεσή του στη μεγαλύτερη πόλη της Λωρίδας, όπου εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι παραμένουν παγιδευμένοι και αντιμετωπίζουν λιμό
LIFO NEWSROOM
Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Διεθνή / Συρία: Ένταλμα σύλληψης για τον Άσαντ – Στο «τραπέζι» η εμπλοκή της Ιντερπόλ

Υπενθυμίζεται ότι ο Άσαντ και η οικογένειά του κατέφυγαν στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, έπειτα από την ανατροπή της κυβέρνησής του από αντάρτες και τζιχαντιστές, ύστερα από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: Το απόρρητο σχέδιο 21 σημείων του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου

Το σχέδιο των ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται «δυναμικό» και αναμένεται να βελτιωθεί τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη αμερικανική πρόταση που επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ασφάλεια του Ισραήλ και στη μελλοντική κρατική υπόσταση των Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Διεθνή / Ιράκ και Κούρδοι τα βρήκαν: Ρέει ξανά το πετρέλαιο μέσω Τουρκίας έπειτα από 2,5 χρόνια

Το αργό πετρέλαιο από το πετρελαϊκό κοίτασμα Peshkhabour της Περιφέρειας του Κουρδιστάν άρχισε να ρέει και πάλι προς το λιμάνι του Τζεϊχάν, στην κοιλάδα των Αδάνων της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM