H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν συγχωρεί Ντάνιελ Ράντκλιφ και Έμα Γουάτσον που διαφωνούν με την τρανσφοβία της

H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν συγχωρεί Ντάνιελ Ράντκλιφ και Έμμα Γουάτσον που διαφωνούν με την τρανσφοβία της Facebook Twitter
H Τζ.Κ. Ρόουλινγκ προκαλεί με τις τρανσφοβικές της απόψεις / Φωτογραφία: EPA
0

Δεν συγχωρεί τον Ντάνιελ Ράντκλιφ και την Έμα Γουάτσον η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ που διαφωνούν με τις τρανσφοβικές απόψεις της, όπως επισημαίνει η συγγραφέας του Χάρι Πότερ σε διαδικτυακές της συζητήσεις.

Παράλληλα, στρεφόμενη εναντίον των πρωταγωνιστών της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ, του Ντάνιελ Ράντκλιφ που υποδύθηκε τον ομώνυμο ήρωα και της Έμα Γουάτσον που υποδύθηκε την Ερμιόνη Γκρέιντζερ, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραψε πως είναι σελέμπριτις που υποστήριξαν ένα «κίνημα το οποίο σκοπεύει να διαβρώσει τα σκληρά κερδισμένα δικαιώματα των γυναικών».

H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν συγχωρεί Ντάνιελ Ράντκλιφ και Έμμα Γουάτσον που διαφωνούν με την τρανσφοβία της Facebook Twitter
H Τζ. Κ. Ρόουλινγκ δεν συγχωρεί Ντάνιελ Ράντκλιφ και Έμμα Γουάτσον που διαφωνούν με την τρανσφοβία της Facebook Twitter

Η πολυεκατομμυριούχος συγγραφέας που είναι γνωστή για τις τρανσφοβικές της απόψεις, στράφηκε εναντίον όλων των διασημοτήτων που χρησιμοποιούν τις «πλατφόρμες τους για να επιδοκιμάσουν τη φυλομετάβαση ανηλίκων», παίρνοντας αφορμή από τη δημοσίευση στο Ηνωμένο Βασίλειο της αμφιλεγόμενης «αναφοράς Κας» και την ανακοίνωση ότι περιορίζονται οι ορμονοθεραπείες σε εφήβους για τη δυσφορία φύλου. Η δρ Χίλαρι Κας, παιδίατρος διαπίστωσε ότι οι έφηβοι στη Βρετανία επιτρέπεται να αλλάξουν το φύλο τους με βάση «εξαιρετικά αδύναμα στοιχεία».

Όπως είναι γνωστό, η Ρόουλινγκ έχει εκφραστεί με ακραίο τρόπο κατά της φυλομετάβασης, ειδικά για ανηλίκους, ενώ Ράντκλιφ και Γουάτσον υποστηρίζουν ένθερμα την τρανς κοινότητα.

Γράφοντας στο X (πρώην Twitter), η Ρόουλινγκ «πανηγυρίζει» για το περιεχόμενο της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς την «κορυφαία» και υποστηρίζοντας ότι «αποκαλύπτει μια τραγωδία», αναφερόμενη στο να επιτρέπεται σε ανήλικους να πραγματοποιήσουν φυλομετάβαση. Κατά τη διαδικτυακή συζήτηση με τους υποστηρικτές της και όταν κάποιος ισχυρίστηκε ότι ο Ράντκλιφ και η Γουάτσον της οφείλουν «μια δημόσια συγγνώμη... αφού είναι διασφαλισμένο ότι θα τους συγχωρήσετε», η Ρόουλινγκ απάντησε λέγοντας: «Δεν είναι διασφαλισμένο, φοβάμαι». Κατόπιν, πρόσθεσε: «Οι διάσημοι που συμμετείχαν σε ένα κίνημα που είχε σκοπό να διαβρώσει τα σκληρά κερδισμένα δικαιώματα των γυναικών και που χρησιμοποίησαν τις πλατφόρμες τους για να επευφημήσουν τη φυλομετάβαση των ανηλίκων, ας κρατήσουν τη συγγνώμη τους για τους τραυματισμένους ανθρώπους και τις ευάλωτες γυναίκες».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Βρετανία περιορίζει την ορμονοθεραπεία για τη δυσφορία φύλου εφήβων

Διεθνή / Μετά τις σκανδιναβικές χώρες και η Βρετανία περιορίζει την ορμονοθεραπεία στους εφήβους για τη δυσφορία φύλου

Αλλαγή πολιτικής λόγω έλλειψης στοιχείων στο NHS για τα οφέλη των ορμονοθεραπειών - Στη Βρετανία, 5.800 παιδιά είναι σε λίστα αναμονής για θεραπείες φύλου
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM