Ένα ζευγάρι χριστιανών ετοιμάζεται να μηνύσει σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας στο οποίο πήγαινε ο γιος τους, αφού τα αγόρια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να προσέλθουν στην τάξη φορώντας φορέματα.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Telegraph, ο 44χρονος Nigel Rowe και η 42χρονη σύζυγός του, Sally, σταμάτησαν τον 6χρονο γιο τους από το εν λόγω χριστιανικό σχολείο το οποίο ανήκει στην Εκκλησία της Αγγλίας αφού ένας συμμαθητής του ήρθε μια μέρα στο σχολείο με φόρεμα.

 

Οι δύο γονείς αποφάσισαν ότι ο γιος τους θα συνεχίσει της εκπαίδευσή του από το σπίτι μαζί με τον οκτάχρονο αδελφό του. Να σημειωθεί ότι και ο 8χρονος είχε σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο επειδή κάποια αγόρια στην τάξη επιτρεπόταν να φορούν ρούχα που θεωρούνται κατάλληλα.

 

Το ζευγάρι πάντως αυτή τη φορά πρόκειται να κινηθεί εναντίον του σχολείου, ισχυριζόμενοι ότι το σχολείο δεν έχει σεβαστεί ότι οφείλουν να γαλουχήσουν τους μαθητές σύμφωνα με τις χριστιανικές αξίες. Το ζευγάρι μπορεί να φτάσει δικαστικά μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο, γεγονός που θα φέρει αλλαγές στο πλαίσιο ευθυνών των σχολείων για τους transgender μαθητές.

 

Ο κ. Rowe δήλωσε χαρακτηριστικά στους Sunday Times: «Ένα παιδί ηλικίας έξι ετών στην τάξη του γιου μου έρχεται μερικές φορές στο σχολείο ντυμένο ως κορίτσι και άλλες έρχεται στο σχολείο ντυμένο ως αγόρι. Οι ανησυχίες μας εντάθηκαν όταν ο γιος μας επέστρεψε στο σπίτι από το σχολείο λέγοντας ότι ήταν μπερδεμένος ως προς το πώς ένα αγόρι ήταν τώρα και κορίτσι».

 

Η καθοδήγηση από το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τέτοια ζητήματα αναφέρει ότι οι διεμφυλικοί μαθητές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πρόβλημα, αλλά ως «ευκαιρία εμπλουτισμού της σχολικής κοινότητας και αμφισβήτησης των στερεοτύπων».

 

Η υπόθεση πάντως φέρεται ότι θα συζητηθεί στο ανώτατο δικαστήριο και ο δικηγόρος του ζευγαριού θα στηριχτεί στον νόμο, ο οποίος επιβάλλει αυστηρά κριτήρια για την αλλαγή φύλου συμπεριλαμβανομένου του ορίου ηλικίας των 18 ετών και ιατρικού πιστοποιητικού. Μια άλλη στρατηγική που θα μπορούσε να ακολουθήσει ο δικηγόρος της οικογένειας είναι να ισχυριστεί ότι το σχολείο ενεργούσε με τρόπο που ήταν επιζήμιος για την εκπαίδευση των μαθητών του.

 

«Πιστεύουμε ότι είναι λάθος να ενθαρρύνουμε τα πολύ μικρά παιδιά να αγκαλιάσουν τον διεμφυλισμό, τα αγόρια είναι αγόρια και τα κορίτσια είναι κορίτσια. Η δυσφορία του φύλου είναι κάτι που εμείς ως Χριστιανοί πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αγάπη και συμπόνια, αλλά όχι στη σφαίρα ενός σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» υποστήριξε ο Rowe.

 

Σημειώνεται, ότι το σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ότι οι όλοι οι μαθητές προστατεύονται από τον νόμο περί ισότητας που ψηφίστηκε το 2010 στη χώρα και ότι εφαρμόζονται πολιτικές για την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών.

 

Με πληροφορίες Telegraph